BplusC: HR Adviseur

BplusC in Leiden zoekt een HR Adviseur voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-07-2020


BplusC is dé organisatie voor kennis, kunst en contact in Leiden en omstreken. Naast onze vijf bibliotheeklocaties bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Leiden, Leiderdorp, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar.

BplusC is per 15 september 2020 op zoek naar kandidaten voor de functie:

HR Adviseur

24 tot 28 uur per week (0,67 – 0,77 fte)

Wat ga je doen?
Als allround HR adviseur ben jij – samen met een collega – verantwoordelijk voor de ondersteuning van het mt en de coördinatoren bij het uitvoeren van het personeelsbeleid en het goed laten verlopen van alle werkzaamheden op de afdeling P&O.

BplusC is een complexe organisatie met veel verschillende disciplines. Je weet wat er speelt op de verschillende afdelingen en bij de medewerkers en bent proactief in het signaleren van kansen en knelpunten. Op verzoek of op eigen initiatief geef je onderbouwd advies en je bent een betrouwbare vraagbaak voor medewerkers en mt voor alle personeel gerelateerde onderwerpen, zoals bezetting, cao’s, werving en selectie, inzet vrijwilligers, verzuim, functioneren, opleiding en ontslag. Verder ben je (mede)verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuw en het up-to-date houden van bestaand beleid en managementrapportages. De HR adviseur is tevens de preventiemedewerker van BplusC. Je bent voor BplusC de contactpersoon voor bijvoorbeeld de arbodienst en WGA-ER verzekeraar.

Kort samengevat versterk je BplusC door – samen met het mt – een werkomgeving te creëren waarin medewerkers zich thuis voelen, kunnen ontplooien en optimaal bijdragen aan het verwezenlijken van de organisatiedoelstellingen.

Afdeling
De Stafafdeling van BplusC bestaat uit de onderdelen P&O, Financiën, ICT en Afdelingssecretariaat.

De functie
De HR adviseur legt verantwoording af aan de raad van bestuur van BplusC en valt hiërarchisch onder de bestuurssecretaris. Hij/zij geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder en het mt van BplusC. Hij/zij verdeelt en coördineert de werkzaamheden van de afdeling P&O.

De HR adviseur maakt deel uit van de afdeling Staf en is verantwoordelijk voor het:

 • Adviseren van bestuurder, bestuurssecretaris, mt-leden, en coördinatoren bij personeelsaangelegenheden.
 • Waarborgen en optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening van de afdeling P&O.
 • Opstellen en analyseren van HR managementinformatie.
 • Uitvoeren van het vastgestelde personeelsbeleid.

Voor een uitgebreide beschrijving van de taken en bevoegdheden verwijzen we naar de functiebeschrijving.

Wat vragen wij

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Relevante opleiding op het vakgebied.
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in een dienstverlenende en klantgerichte organisatie.
 • Affiniteit met de bibliotheek en (kunst)educatieve sector.
 • Kennis van de cao OB en KE.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent (minimaal) vier dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij

 • Een verantwoordelijke en brede functie met de nodige ruimte voor het ontplooien van initiatieven.
 • Een organisatie die constant in beweging is.
 • Een werkplek in een prachtig pand in het centrum van Leiden.
 • Een actieve personeelsvereniging.
 • Schaal 10 cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 3.349,- / maximaal € 4.420,-).

Solliciteren en selectieprocedure
Wanneer deze functie je aanspreekt, mail dan jouw motivatiebrief met C.V. uiterlijk 8 juli 2020 aan P&O@Bplusc.nl onder vermelding van het vacaturenummer P&O/20.059. De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 12 juli, de tweede gespreksronde in de week van 19 juli 2020.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij: Cindy IJdo, Bestuurssecretaris telefoon 0900 23 23 000 of e-mail: c.ijdo@bplusc.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.