Stichting Tubelight: Bestuursleden

Stichting Tubelight in Rotterdam zoekt Bestuursleden (o.a. Penningmeester) voor 4 uur per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 13-06-2020Tubelight publiceert korte, kritische besprekingen van kleine presentaties in de hedendaagse kunst. Het tijdschrift Tubelight verschijnt vier keer per jaar en is gratis verkrijgbaar bij ruim 200 galeries, kunstinstellingen en boekhandels in Nederland. Tubelight is een onafhankelijk on- en offline platform voor kunstkritiek, dat ruimte biedt aan kunstenaars, schrijvers en denkers om opvattingen over kunst te delen. Opbloeiend schrijftalent publiceert er naast (inmiddels) bekende kunstcritici, curatoren en kunstenaars. Tubelight komt geheel onbezoldigd tot stand en wordt gefinancierd uit inkomsten door advertenties, abonnementsgelden en bijdragen van ambassadeurs.

Voor versterking van het bestuur is Tubelight op zoek naar

Bestuursleden (o.a. Penningmeester)

4 uur per maand

Het tijdschrift Tubelight en de website tubelight.nl worden uitgegeven door Stichting Tubelight. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke richting en invulling van zowel het tijdschrift als de website ligt primair bij de redactie. Het bestuur vormt een kritisch klankbord voor de redactie en bewaakt daarbij het langetermijndoel van de Stichting, namelijk de instandhouding van Tubelight als platform voor kunstkritiek. Om dit doel te verwezenlijken zoeken we naar bestuursleden met bestuurlijke kwaliteiten, een sterk netwerk, relevante ervaring en inhoudelijke expertise, die mee kunnen denken over de koers van Tubelight.

Naast algemene bestuursleden is de stichting specifiek op zoek naar een financieel deskundig persoon die affiniteit heeft met kunstkritiek. De afgelopen jaren stond Tubelight voor een aantal grote uitdagingen, onder andere door ontwikkelingen in de advertentiemarkt. De Stichting zoekt daarom een penningmeester die mee kan denken over de koers van het tijdschrift en het verder ontwikkelen van bestaande en nieuwe financieringsmodellen. Daarnaast bestaat de functie uit bescheiden administratieve werkzaamheden en het houden van toezicht op de financiƫn van de stichting.

Praktische informatie
Het huidige bestuur bestaat uit Laura van Grinsven, Manus Groenen, Noor Mertens en Sjoerd Westbroek (vertrekkend Penningmeester).

  • Bestuursvergaderingen vinden in de regel digitaal plaats of fysiek in Rotterdam.
  • Het bestuur vergadert twee keer per jaar.
  • De functie vergt een tijdsinvestering van gemiddeld vier uur per maand.
  • Bestuursfuncties worden aangegaan voor een periode van twee jaar en kunnen maximaal twee keer verlengd worden.
  • Bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie van penningmeester kunt u contact opnemen met Sjoerd Westbroek via info@sjoerdwestbroek.nl. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Manus Groenen via manusgroenen@hotmail.com.

Uw brief met toelichting op relevante expertise ontvangen wij graag voor 14 juni 2020 via info@tubelight.nl.

We stellen het erg op prijs als u geschikte kandidaten op deze vacature attendeert.

Solliciteer!

Meer informatie over Tubelight is te vinden op www.tubelight.nl.