Stadsschouwburg De Harmonie: Programmeur

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden zoekt een Programmeur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-05-2020Stadsschouwburg De Harmonie is het hoofdstedelijk theater van Friesland. Ons theater ligt als prachtig icoon op een mooie plek aan het water in het centrum van Leeuwarden, hét hart van de culturele hoofdstad in 2018. Ons podium behoort tot de vijf grootste theaters van Nederland. Jaarlijks organiseren wij ruim 800 (culturele en commerciële) activiteiten waarmee wij ca. 200.000 bezoekers bereiken. Ons theater heeft drie zalen, diverse vergaderzalen en twee foyers.

De Harmonie heeft een (boven)regionale- én een stedelijke culturele/ maatschappelijke functie. We presenteren spraakmakende (inter-)nationale voorstellingen en concerten, grote opera’s, Bis-theatergezelschappen, musicals, pop, jazz, dans en klassiek, tot aan meertalig aanbod toe. Naast onze culturele functie zetten we volop in op de verbinding met de stad en regionale omgeving. Naast presentatieplek voor professionele voorstellingen zijn wij ook een belangrijke ontmoetingsplek voor amateurgezelschappen en maatschappelijk georiënteerde initiatieven. Tenslotte faciliteren wij festivals en events. Bij al onze activiteiten stellen wij ons op als een cultureel ondernemer pur sang.

De komende jaren wil De Harmonie haar positie als hoofdstedelijk theater verder uitbouwen. De ontwikkeling van een actueel, maatschappelijk, betrokken en artistiek profiel staat hierbij centraal. Hierbij streeft De Harmonie naar een programma dat kwaliteit en noodzaak heeft, dat inspeelt op de actualiteit (met o.a. de 1,5 meter economie), op de wensen van het publiek, en sterk de verbinding zoekt met haar omgeving. Daarom vragen we van de programmeur naast een open mind, óók een groot verbindend vermogen. Niet alleen om de samenwerking binnenshuis te faciliteren, maar ook om buitenshuis, samen met andere relevante partijen, tot spraakmakende en waardevolle samenwerkingen te komen. Om dit te faciliteren is De Harmonie van plan een programmateam op te richten. Dit nog nader te vormen team gaat in overleg met de directie uitvoering geven aan de programmadoelstelling van De Harmonie.

Per 1 september 2020 zijn wij op zoek naar een fulltime

Programmeur

36 uur per week

De programmeur:

 • is verantwoordelijk voor de inkoop, ontwikkeling en uitvoering van de totale programmering van het theater en de daarbij behorende financiën
 • draagt zorg voor een aantrekkelijke en actuele programmering die past bij het profiel van De Harmonie en sluit daarmee aan bij een brede doelgroep in Leeuwarden en Friesland
 • maakt deel uit van het MT, rapporteert aan de directie en werkt nauw samen met collega’s
 • zorgt voor een aanvullend, hoogwaardig randprogramma, goede balans en afstemming tussen de artistieke programmering en de commerciële events, optimale communicatie over inhoud en pr en een juiste procesgang en procesinformatie in relatie tot techniek en facilitair.

Functie-eisen en ervaring:

 • HBO/ WO niveau met functie gerelateerde opleiding
 • Ruime ervaring
 • Actuele en programma-inhoudelijke kennis van de theaterwereld
 • Een breed en relevant netwerk
 • Gevoel voor en ervaring met marketing, pr en doelgroep differentiatie
 • Ervaring en affiniteit met onderhandelen en fondsenwerving

Competenties:

 • Je hebt visie, kunt richting geven, hebt zakelijk en beleidsmatig inzicht
 • Je bent analytisch, gedreven, verantwoordelijk, verbindend en hebt een open mind
 • Je bent collegiaal, omgevingsbewust en besluitvaardig
 • Je bent sterk in communicatie en coördinatie

Wij bieden:
Een prachtige functie in een van de mooiste theaters van het land, met veel leuke ambitieuze collega’s die met smart zitten te wachten op je komst.

De Harmonie hanteert de CAO Nederlandse Podia 2019 / 2020.

Solliciteren?
Stuur je motivatie en CV (o.v.v. vacature programmeur) uiterlijk op zaterdag 30 mei 2020 per email naar j.andringa@harmonie.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 5 juni 2020. Een assessment kan deel uitmaken van je sollicitatieprocedure.

Meer informatie via harmonie.nl of Johanna Andringa, HR-adviseur: 06-37307019.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.