Haagse Kunstkring: Bestuurslid Activiteiten

De Haagse Kunstkring in Den Haag zoekt een Bestuurslid Activiteiten voor ca. 10 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenDe Haagse Kunstkring (HKK) is een vereniging van kunstbeoefenaars en -liefhebbers, opgericht in 1891. Zij telt vier afdelingen (Beeldende Kunst / Design & Architectuur / Letteren, Theater & Film / Muziek) met samen circa 350 leden. Ook heeft de vereniging zo’n 80 kunstlievende leden.

In haar gebouw aan Denneweg 64, met expositiezalen en een podium, biedt de HKK een breed scala aan activiteiten: van tentoonstellingen en concerten tot lezingen en uitvoeringen, een maandelijkse aanschuiftafel en nog veel meer.

In de organisatie zijn meer dan 50 vrijwilligers actief, zowel in bestuur en commissies, galerie en secretariaat, als bij de organisatie van activiteiten en onderhoud van gebouw en tuin.

Voor professionals en liefhebbers is de Haagse Kunstkring van oudsher een stimulerende ontmoetingsplek met een podium en expositieruimtes. Hier komen verschillende disciplines samen om kennis en inspiratie uit te wisselen. Zo is de HKK een broedplaats voor discussie, vernieuwing en experiment, en een productiehuis dat stimuleert, organiseert en ruimte biedt.

Het nieuwe bestuur wil deze platformfunctie verder uitbreiden en staat open voor nieuwe samenwerkingsverbanden. In het ambitieuze beleidsplan voor 2020-2025 is verwoord welke ‘open hand’ zij het culturele veld wil bieden.

De HKK zoekt op korte termijn een

Bestuurslid Activiteiten

ca. 10 uur per week

Samen met de afdelingen ontwikkelt dit bestuurslid beleidslijnen voor de activiteiten van de vereniging, zowel in haar gebouw aan de Denneweg als daarbuiten.

Wij zoeken:

  • iemand met visie op de plaats van cultuur in de hedendaagse samenleving en de rol die de Haagse Kunstkring daarin kan spelen,
  • die overzicht houdt, coachend en tactvol kan optreden,
  • die de programmering coördineert, daartoe samenwerkt met de verschillende afdelingen, en de inhoudelijke samenhang tussen activiteiten afstemt, met speciale aandacht voor cross-disciplinaire activiteiten,
  • met een dienstverlenende instelling.

Profielschets bij deze functie:

  • affiniteit met de hedendaagse kunstwereld, en een netwerk in de (Haagse) cultuursector,
  • ervaring met programma- en projectcoördinatie en/of cultureel ondernemerschap,
  • integer, bemiddelend, geduldig,
  • ondersteunt de hoofdlijnen van het beleidsplan 2020-2025 en werkt deze met het bestuursteam verder uit,
  • goede contactuele en communicatieve vaardigheden,
  • bij voorkeur werkend lid van de HKK.

Wij verwachten dat de kandidaat in staat is om ca. 10 uur per week voor deze functie vrij te maken.

Wij bieden
Een rol in een bijzondere organisatie op een inspirerende locatie, waar altijd iets te beleven is. Het bestuur vormt een klein, hecht team dat gemotiveerd is om het beleidsplan uit te werken en afspraken nakomt. De bestuursleden van de HKK genieten geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Een reis- en onkostenvergoeding is mogelijk.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.