De Domijnen: Hoofd Exposities, Collecties & Informatie

De Domijnen in Sittard zoekt een Hoofd Exposities, Collecties & Informatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-05-2020De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, amateurs, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert tal van culturele activiteiten voor iedereen in de stad en de regio. Samen met alle betrokken partijen wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken voor de inwoners van de Westelijke Mijnstreek.

De Domijnen kent de volgende afdelingen: Podium, Collecties & Informatie, Exposities, Educatie, Bedrijfsvoering en Communicatie & Marketing. Bij de Domijnen werken ruim 120 medewerkers verdeeld over ruim 60 fte en circa 350 vrijwilligers. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 13 miljoen euro.

Onder afdeling Exposities, Collecties & Informatie vallen het museum hedendaagse kunst, het erfgoedcentrum, het bibliotheekwerk in de Westelijke Mijnstreek en het archief voor Sittard-Geleen en een aantal gemeenten in de regio.

Wij zijn zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Hoofd Exposities, Collecties & Informatie

32 uur per week

Het hoofd Exposities, Collecties & Informatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en toepassing van het afdelingsbeleid verdeeld over expositiebeleid, beleid collecties & informatie (waaronder bibliotheekbeleid) en archiefbeleid. Het hoofd adviseert de directeur-bestuurder over dit beleid en de strategie van de gehele organisatie. Concretiseert het beleid van de afdeling in jaarplannen. Zorgt voor het realiseren van tentoonstellingen binnen en buiten het museum, realisatie van zowel de sociaal cultuurhistorische als de wettelijke archieftaak en het beleid betreffende het bibliotheekwerk in de Westelijke Mijnstreek. Geeft leiding aan de conservatoren, de coördinatoren en is eerste gesprekspartner van de stadsarchivaris. Geeft indirect leiding aan de technische dienst van de museumlocaties en suppoosten, de medewerkers van het archief en de back- en frontofficemedewerkers van de afdeling exposities, collecties & informatie. Uitgangspunt daarbij is integraal management.

Wij vragen

 • academisch werk – en denkniveau of HBO-master op het gebied cultuur
 • management opleiding
 • minimaal vijf jaar ervaring in het vakgebied in een vergelijkbare functie en instelling
 • ervaring met werken met vrijwilligers
 • ervaring met onderhandelen
 • ervaring met budgetbeheer

Daarnaast

 • heb je een uitgebreid netwerk binnen de culturele sector
 • werk je zelfstandig en ben je flexibel
 • beschik je over een ondernemende instelling en ben je in staat kansen en mogelijkheden te zien en te benutten in de culturele branche
 • ben je in staat snel informatie tot je te nemen en deze te analyseren
 • ben je initiatiefrijk, inventief en heb je een dienstverlenende instelling
 • ben je communicatief sterk en in staat om gemakkelijk relaties op te bouwen met zowel interne als externe contacten
 • ben je sterk gericht op het bevorderen van samenwerken, zowel binnen je eigen afdeling alsook naar de overige afdelingen

Wat bieden wij
We bieden je een tijdelijke aanstelling voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 3.970, – en maximaal € 5.465, – bruto per maand bij een fulltime dienstverband, met uitloopmogelijkheid tot € 5.738, – bruto per maand excl. 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Daarnaast bieden we passende secundaire arbeidsvoorwaarden. De cao De Domijnen is van toepassing.

Aanvullende informatie
Neem voor meer informatie over de functie contact op met Tom de Rooij, directeur-bestuurder via tom.derooij@dedomijnen.nl.

Solliciteren
De sollicitatiegesprekken in de eerste ronde zullen via een videoconference plaatsvinden. Gesprekken in de tweede ronde worden gehouden in Sittard-Geleen, waarbij alle veiligheidsregels in verband met het Covid-19 virus zullen worden toegepast, zodat een veilige omgeving tijdens de gesprekken gegarandeerd is.

Herken jij je in dit profiel? Stuur dan vóór 30 mei 2020 een motivatiebrief en CV gericht aan de heer Tom de Rooij, directeur-bestuurder van De Domijnen via peno@dedomijnen.nl.

De gesprekken in de eerste ronde zullen plaatsvinden in de 2e week van juni 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.