Bouwkeet: Werkplaatsbeheerder Fablab

Bouwkeet, Stichting Maatschappelijke Makerspace in Rotterdam zoekt een Werkplaatsbeheerder Fablab voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-06-2020Midden tussen de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken staat Bouwkeet, de makerspace van de buurt. Bouwkeet is een maatschappelijk initiatief en wordt gerund door Stichting Maatschappelijke Makerspace. De makerspace is een fysieke en innovatieve plek in de wijk waar bewoners en met name jeugd uit deze wijken kunnen leren en maken wat zij willen, door het gebruik van moderne technieken (o.a. 3D-printen, lasersnijden en programmeren) en traditionele technieken (o.a. hout- en metaalbewerking).

Het doel van Bouwkeet is het vergroten van kansen voor wijkbewoners door bij te dragen aan de ontwikkeling van ‘empowerment’, ‘soft skills’ en het vergroten van de leefwereld van de wijkbewoners. De primaire doelgroep is de jeugd tussen 10 en 15 jaar oud; maar de werkplaatsen zijn toegankelijk voor iedereen die iets wil maken (senioren, werkzoekenden, hobbyisten, amateur- en professionele kunstenaars) zolang ze ook iets terug doen voor andere deelnemers.

Wij zijn op zoek naar een

Werkplaatsbeheerder voor ons Fablab

16 uur per week

Jouw rol
Als werkplaatsbeheerder ben je verantwoordelijk voor de werkplaats en je bent begeleider van onze programma’s. Je zorgt ervoor dat de werkplaats schoon en opgeruimd is en dat alle gereedschappen en machines goed onderhouden en werkend zijn. Je bent steeds bezig met het verder ontwikkelen van de (uitstraling) van de werkplaats. Daarnaast ben je ook begeleider van programma’s van jouw werkplaats. Je zorgt voor afstemming met begeleiders die de werkplaats gebruiken over o.a. (inhoud en uitvoering van de) programma’s, veiligheid, voorraad en bestellingen, uitstraling en functionaliteit werkplaats. Je bent steeds bezig met het (verder) ontwikkelen van projecten en programma’s. Je bent dan verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de deelnemers, hun veiligheid en je bent het gezicht van Bouwkeet.

Jouw werkzaamheden zijn o.a.:

 • Zorgen voor aanschaf en onderhoud machines, gereedschappen en materialen
 • Zorgen voor werkvoorraad, o.a. door het tijdig doen van bestellingen
 • (Coördinatie van) schoonmaken van werkplaats
 • Zorgen voor instructie (protocollen) in werkplaats, m.b.t. veiligheid en gebruik
 • Voorbereiden en begeleiden programma’s
 • Zorgen voor prototypes voorafgaand aan programma’s

Jouw werkgever
Stichting Maatschappelijke Makerspace is in 2015 door Stichting De Verre Bergen opgericht om Bouwkeet en haar doelen te realiseren. De activiteiten zijn voor meerdere jaren gefinancierd, dit geeft Bouwkeet de mogelijkheid om onafhankelijk van de overheid of andere financiers het programma te ontwikkelen en te onderzoeken op effectiviteit. Bouwkeet wordt door Stichting De Verre Bergen geacht een sociaal-maatschappelijk rendement te generen.

Ons aanbod
We bieden je de unieke kans om met jouw kennis en ervaring bij te dragen aan een beter Rotterdam. Je kunt daarnaast rekenen op:

 • Een dienstverband voor 16 uur per week (0,4 FTE), daarvan is 4 uur werkplaatsbeheer en 12 uur begeleider;
 • Salaris van de € 1.273,33 bruto per maand, inclusief vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een solide pensioenregeling en training- en opleidingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Jouw profiel

 • Je hebt aantoonbare kennis op het gebied van programmeren , robotica, elektronica, 2D en 3D (digitaal) ontwerpen en computer gestuurde productie technieken zoals 3D-printen en lasersnijden;
 • Je hebt minimaal een MBO opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van programmeren en/ of ontwerpen;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met, maar in ieder geval affiniteit met, werken met kinderen in de leeftijd 10-15 jaar;
 • Je bent gedreven om de werkplaats schoon, opgeruimd en veilig te houden;
 • Je bent gedreven om onze deelnemers interessante en leuke programma’s te bieden die bijdragen aan hun ontwikkeling;
 • Je bent proactief en vindt het leuk om nieuwe mogelijkheden binnen de werkplaats te onderzoeken en verbeteringen uit te voeren;
 • Je bent gedreven om ons Fablab én Bouwkeet nog leuker en succesvoller te maken.

Informatie
Voor vragen over de vacature kun je een e-mail sturen naar hayet@bouwkeet.org o.v.v. “vacature werkplaatsbeheerder”.

Sollicitatie
Als je interesse hebt in deze leuke functie, dan nodigen we je uit om je curriculum vitae en motivatiebrief digitaal te sturen naar hayet@bouwkeet.org o.v.v. “sollicitatie werkplaatsbeheerder Fablab”. De sluitingsdatum voor deze sollicitatieprocedure is 15 juni 2020. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan vindt deze plaats op donderdag 25 of vrijdag 26 juni.

Solliciteer!

Meer informatie over Bouwkeet kun je vinden op www.bouwkeet.org.