Bibliotheek Bollenstreek: Bibliotheekmedewerker

De Bibliotheek Bollenstreek in Noordwijk zoekt een Bibliotheekmedewerker voor 21 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-06-2020


De bibliotheek is meer dan je denkt

De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. De Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren, gebruik maken van IT-voorzieningen of deelnemen aan diverse activiteiten. Wij hebben acht vestigingen in vier gemeenten: Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. Elke vestiging heeft zijn eigen sfeer en dynamiek. Eén ding hebben ze gemeen: overal werken onze medewerkers en vrijwilligers aan een zo goed mogelijk invulling van onze wettelijke kernfuncties.

Bibliotheekmedewerker

21 uur per week

Wie zoeken wij
Een energieke bibliotheekmedewerker die graag veel variatie heeft in zijn werk. Je hebt een gastvrije, dienstverlenende en praktische instelling. Je bent een flexibele aanpakker, die in de bibliotheek Noordwijk werkzaam is en ook het Taalspreekuur en administratie hiervan verzorgt.

Je houdt je bezig met
In de bibliotheek vestigingen ontvang je bezoekers en groepen, samen met je collega beroepskrachten en vrijwilligers. Daarnaast zorg je er voor dat de bibliotheken aantrekkelijke en inspirerende plekken zijn met toegankelijke, betrouwbare informatie voor alle bezoekers. Voor het Taalhuis schrijf je vrijwilligers in, voert intakegesprekken met klanten en verwijst hen naar activiteiten, verdere scholing en ondersteuning.

Jouw werkzaamheden in kort

 • Ontvangen van bezoekers en verstrekken van informatie over onder meer de collectie, de bibliotheek online en het gebruik van websites van uitvoeringsinstanties van de overheid.
 • Zorgen dat alle apparatuur goed functioneert.
 • Zorgdragen voor een aantrekkelijke uitstraling en (boek)presentaties.
 • Instrueren van opruimmedewerkers en vrijwillige gastheren en -vrouwen.
 • Uitvoeren van collectiebeheer op aangeven van de bibliothecaris.
 • Ontvangen en verwijzen van bezoekers van het taalspreekuur en uitvoeren van bijbehorende administratieve werkzaamheden.

Wat verwachten wij

 • MBO-3 werk- en denkniveau.
 • Enkele jaren werkervaring in consumentgerichte dienstverlening zoals hospitality of detailhandel.
 • Kennis van en affiniteit met digitale ontwikkelingen en sociale media.
 • Ervaring met Office 365.
 • Bereid om zo nodig een opleiding in bibliotheekwerk te volgen in eigen tijd.
 • Aantoonbare affiniteit met bibliotheken, cultuur en educatie.

Wat bieden wij
Een prettige, gevarieerde werkomgeving, waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Je werkt in roosterdiensten in Noordwijk. Volgens het huidige rooster werk je op dinsdag, donderdag en vrijdag en eens in de drie weken op zaterdag. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het betreft een contract voor een jaar met de intentie voor een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 4, afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 1.770,- en maximaal € 2.468,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met José Wehkamp, Vestigingscoördinator, jwehkamp@bibliotheekbollenstreek.nl, telefoon 071 3611710.

Sollicitatie
Sollicitaties, voorzien van CV en motivatie kunnen voor 8 juni 2020 gemaild worden naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl ter attentie van Margo Slot, Manager Frontoffice, onder vermelding van Sollicitatie Bibliotheekmedewerker Noordwijk. De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 15 juni 2020 in Noordwijk.

Gezien de samenstelling en leeftijdsopbouw van de teams in de frontoffice zijn wij met name op zoek naar kandidaten tot 40 jaar.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.