Genootschap Kunstliefde: Algemeen Bestuurslid

Genootschap Kunstliefde in Utrecht zoekt een Algemeen Bestuurslid voor gemiddeld 1 vergadering per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenKunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst is dé plek waar kunstenaars uit Utrecht hun werk kunnen presenteren. Het is ook de plek waar leden van het Genootschap Kunstliefde elkaar bij diverse activiteiten treffen.

Kunstliefde is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Sinds de oprichting in 1807 zijn bij de vereniging beroemde kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Dick Bruna lid geweest. Met een actief tentoonstellingsprogramma en een focus op hedendaagse kunst weet Kunstliefde tot op de dag van vandaag jonge makers en gevestigde kunstenaars uit Utrecht te stimuleren en aan zich te binden.

Kunstliefde is een kleine organisatie waarin betaalde medewerkers (max 1,5 – 2 fte) en een grote groep vrijwilligers een uitgebreid scala aan activiteiten, tentoonstellingen en belangenbehartiging organiseren en uitvoeren in het pand op de Nobelstraat en in de stad Utrecht.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst Utrecht zoekt per direct een

Algemeen Bestuurslid

“ondernemend, kunstlievend en verbindend”

gemiddeld 1 vergadering per maand

Profiel van het nieuwe bestuurslid
Het bestuur van Kunstliefde is op zoek naar een nieuw bestuurslid met als aandachtsgebieden:

  • de verdere ontwikkeling van een ondernemende cultuur binnen de organisatie
  • het bedrijfsleven in de stad Utrecht en omgeving
  • de kunstlievende leden en donateurs
  • de sponsoring en fondsenwerving
  • affiniteit met kunst en de activiteiten van de vereniging spreekt voor zich.

Bij voorkeur heeft u contacten met het lokale bedrijfsleven, bent u ondernemer of een bestuurder in een vergelijkbare functie.

Profiel van het huidige bestuur
Het bestuur bestaat op dit moment uit vier personen. Kunstliefde is op zoek naar uitbreiding van het bestuur met twee personen. Dat betreft deze nieuwe functie en een lid namens de kunstenaars.

Het bestuur is betrokken maar ook op afstand. De verantwoordelijkheid van uitvoering en beleidsontwikkeling is in handen van de directeur (32 uur per week). De directeur is primair ook verantwoordelijk voor de externe contacten en fonds- en subsidieaanvragen.

Het bestuur vergadert gemiddeld 1 x per maand in Utrecht; de bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Voor verdere informatie over de organisatie, bestuur en deze vacature kunt u via de mail contact opnemen met:

We verzoeken u te reageren via mail@kunstliefde.nl:

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.