Vereniging Rembrandt: Online (Content) Marketeer

De Vereniging Rembrandt in Den Haag zoekt een Online (Content) Marketeer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-03-2020De Vereniging Rembrandt is een onafhankelijke, particuliere organisatie die zich samen met ruim 16.000 bevlogen leden inzet voor het Nederlands openbaar kunstbezit. De Vereniging Rembrandt heeft sinds haar oprichting in 1883 onmisbare steun verleend aan meer dan tweeduizend spectaculaire kunstaankopen voor musea in heel Nederland. Sinds 2012 biedt de Vereniging Rembrandt ook financiële ondersteuning bij museaal onderzoek en sinds 2018 bij restauraties.

De organisatie is de snelst groeiende erfgoedvereniging in Nederland en slaagt erin steeds meer mensen te betrekken bij de verrijking van de vaste collecties in onze musea. Onze website, e-mailmarketing en marketing automation spelen daarin een steeds belangrijker rol. Daarom zijn wij ter uitbreiding van het marketing- en communicatieteam op zoek naar een online (content)marketeer die een passie heeft voor kunst en die weet hoe je de bezoeker online kunt activeren en op basis van de juiste inzichten en data onze campagnes kunt monitoren en optimaliseren.

Online (Content) Marketeer

32 uur per week

Wat ga je doen?
De Vereniging Rembrandt heeft een schat aan verhalen te vertellen over kunst en het belang van een sterk openbaar kunstbezit voor de samenleving. Als online content marketeer ontwikkel je – tezamen met het communicatieteam – de online strategie en marketingcommunicatie rondom deze publieksgerichte verhalen voor onze digitale kanalen (zoals de website en nieuwsbrieven). Hierdoor vergroot je de naamsbekendheid van de Vereniging Rembrandt, draag je bij aan de groeidoelstellingen (het ledenbestand) en de betrokkenheid van onze leden bij de Vereniging Rembrandt.

Je bent mede verantwoordelijk voor het opzetten en optimaliseren van paid campagnes en content voor de online kanalen. Je stuurt externe bureaus aan maar werkt zelf ook hands-on. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van de SEM-strategie en het identificeren van tactieken voor een juiste beheer van de (paid) campagnes. Daarnaast ben je in samenwerking met het communicatieteam verantwoordelijk voor de online content-strategie en weet jij precies wanneer welke actie het hoogst haalbare rendement behaalt op welk moment.

In het team werk je nauw samen met de afdeling communicatie. Daarnaast werk je veel samen met de ledenadministratie en tevens product owner van de nieuwe CRM-implementatie. Je rapporteert aan het Hoofd Merk en Marketing.

Werkzaamheden opgesomd

 • Je bent mede verantwoordelijk voor de SEA en SEO-strategie en adviseert het marketing- en communicatieteam op het gebied van de (online) contentagenda op basis van de resultaten.
 • Je houdt je bezig met en bent verantwoordelijk voor de continue monitoring en optimalisatie van de (paid search) accounts.
 • Je bent verantwoordelijk voor de monitoring en rapportages van de resultaten van onze online campagnes (google analytics/dashboards inrichten).
 • Je geeft aanbevelingen voor website-optimalisaties, campagnegroei, -verbetering en innovaties.
 • Je stemt doelstellingen voor de campagnes af met het marketing- en communicatieteam en realiseert deze doelstellingen door effectief campagnemanagement.
 • Je kan snel schakelen tussen verschillende taken en platforms.
 • Je beheert – tezamen met het marketing- en communicatieteam – de contentagenda en social media kanalen.
 • Je ontwikkelt verschillende e-mailtrajecten op basis van de customer journey’s en zet geautomatiseerde mailcampagnes op. Je bent hierin medeverantwoordelijk voor de campagne van selectie tot vormgeving en redactie.
 • Je bent daarnaast actief betrokken bij de implementatie en inrichting van het nieuwe CRM en van marketing automation.

Wat we vragen
Voor deze rol zoeken wij een parttime (32 uur) online content marketeer. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent HBO/WO geschoold. Ben jij enthousiast?

Het profiel dat we zoeken

 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van (online) marketing.
 • Je haalt rendement uit data-analyses.
 • Je hebt ervaring met social media, A/B testing en online campagnes.
 • Je bent ervaren in het optimaliseren van campagnes, gebaseerd op prestatiestatistieken.
 • Je bent bedreven met content en SEO/SEA.
 • Je hebt basiskennis van CSS en HTML.
 • Je hebt kennis van marketing automation en hebt ervaring met analytics. Ervaring met Salesforce en Spotler is een grote pre.
 • Je hebt een uitstekende pen en beheerst het Nederlands vlekkeloos.
 • Je hebt gevoel voor vormgeving en ten minste een basiskennis beeldbewerking.

Wat bieden wij jou?

 • Een aanstelling van 32 uur per week voor een periode van een jaar, met de intentie deze daarna te verlengen.
 • Een salaris passend in museum-cao, schaal 8 (€ 2.634 – € 3.370 op basis van een
  voltijdsaanstelling), afhankelijk van ervaring.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.
 • Een dynamisch werkveld met een informele sfeer op kantoor, in een prachtig pand in een van de mooiste straten van Den Haag.
 • Een plek in een enthousiast marketing- en communicatieteam.

Sollicitatie
Ben jij de nieuwe collega waar we naar op zoek zijn? Stuur dan vóór 1 april 2020 een motivatiebrief en cv naar bloeme@verenigingrembrandt.nl (contactpersoon Sinja Bloeme). Heb je vragen over deze functie? Neem tevens contact op met Sinja Bloeme,
bloeme@verenigingrembrandt.nl / 070 427 17 20.

Contact
Vereniging Rembrandt
Sinja Bloeme
bloeme@verenigingrembrandt.nl
(070) 427 17 20 (maandag tot en met woensdag)

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.