Rijnbrink: Manager Bedrijfsvoering

Rijnbrink in Deventer zoekt een Manager Bedrijfsvoering voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenRijnbrink adviseert en ondersteunt bibliotheken en andere culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties. Dit doen we vooral in Gelderland en Overijssel. Wij willen samen met onze (keten)partners werken aan vernieuwing en lokale meerwaarde. Hierbij signaleren we maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen zodat we up-to-date diensten aan kunnen bieden.

Onze missie is bijdragen aan een vaardiger, creatiever en slimmer Overijssel en Gelderland. We hechten dan ook grote waarde aan persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid van burgers. Samen met onze partners zetten we ons hier iedere dag voor in. Onze waarden zijn gericht op verbinden, vernieuwen en verdiepen. We zijn sterk in samenwerking, we zijn doelgericht, deskundig en wendbaar.

Zelf zijn we ook volop in beweging. Rijnbrink ontwikkelt zich van een maatschappelijke organisatie die werkt vanuit overheidssubsidies naar een maatschappelijke ketenpartner. Dit vereist van de organisatie een flinke dosis doorzettingsvermogen en een omslag in de bedrijfscultuur.

Manager Bedrijfsvoering

36 uur per week

Kom jij samen met ons de strategie ‘slimmer, beter, anders’ verder vormgeven?

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en dat vraagt om slimmer beter en anders opereren dan we gewend waren. Wij zoeken een ervaren Manager Bedrijfsvoering die met ons de schouders eronder zet en deze uitdaging aan wil gaan.

Samen met de collega’s van jouw teams Finance, HRM, IT/IM, MarCom en Facilitair geef je opvolging aan de koers die recentelijk is ingezet in onze Meerjarenvisie Bedrijfsvoering. Het werken als ketenpartner is ook een oproep naar onszelf: alleen door intern optimaal samen te werken gaan we oplossingen vinden voor de organisaties waar we voor werken.

Je bent ondernemend, vernieuwend en een stevige inhoudelijke gesprekspartner als het gaat om strategische onderwerpen en ontwikkelingen. Als MT-lid ben je betrokken bij de strategische beleidsvorming van Rijnbrink en ontwikkel je beleid voor je eigen organisatieonderdeel Bedrijfsvoering.

Je hebt ruime ervaring met verandertrajecten, weet hoe je zorgt voor positieve energie en hoe om te gaan met de effecten die daarbij spelen. Ook heb je ideeën en concrete voorbeelden uit je eigen praktijk hoe je innovatief denken én doen het beste kunt ondersteunen. Als betrokken manager heb je daarbij aandacht voor de talenten en ontwikkeling van jouw medewerkers en faciliteer je een werkomgeving waarin veilig en vanuit vertrouwen wordt gewerkt.

Als budgethouder ben je verantwoordelijk voor één van de hoofdgeldstromen. Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor het initiëren en stimuleren van de interne samenwerking met teams en medewerkers van andere organisatieonderdelen. In je aanpak en besluitvorming heb je altijd alle belangen voor ogen: die van onze opdrachtgevers en die van onze organisatie, teams en individuele medewerkers.

Er liggen mooie kansen maar ook zeker een stevige uitdaging. De positie van Bedrijfsvoering is geen ‘appeltje-eitje’ en kan alleen succesvol zijn als er een essentiële bijdrage geleverd wordt aan de transitie van de organisaties die we ondersteunen.

Heb jij

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met de sectoren bibliotheek, cultuur en educatie vanuit een maatschappelijke betrokkenheid.
 • Een toekomstgerichte visie op bedrijfsvoering als geheel en op de afzonderlijke kennisgebieden.
 • Minimaal vijf jaar ervaring als manager in een hybride organisatie.
 • Ervaring in het initiëren en begeleiden van organisatieontwikkelings- en veranderingsprocessen.

Wij bieden

 • Een marktconform salaris, schaal 13 cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring minimaal € 5.443 en maximaal € 6.438 bij 36 uur per week).
 • Een contract voor de duur van een jaar, waarbij doorgroei naar een vast dienstverband zeker de intentie is.
 • Een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt en tegelijkertijd informele ontmoeting op waarde wordt geschat.
 • Continue aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat vinden we belangrijk en daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling.
 • Goede secundaire voorwaarden, zie: www.werkenbijrijnbrink.nl/wat-hebben-wij-te-bieden.
 • Een laptop, smartphone en werkplek in een nieuw, modern ingericht kantoor in het mooie Deventer.

Enthousiast over de vacature?
Wil jij samen met ons de koers Slimmer, Beter, Anders verder vormgeven en heb je daarvoor de juiste bagage? Stuur dan je motivatie en cv naar mevrouw M. van Ham (bestuurder) via het online sollicitatieformulier. Laat je interesse zo spoedig mogelijk weten, want zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Meer weten over de inhoud van de functie?
Neem dan contact op met Marion Berendsen via 06-49848850. Zij is bereikbaar van maandag tot en met woensdag. Een eerste gespreksronde vindt plaats op 7 april 2020. Bij een eventueel tweede gesprek is ook een koffieronde gepland met een aantal medewerkers.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.