Probiblio: Junior Adviseur Basisvaardigheden

Probiblio in Hoofddorp zoekt een Junior Adviseur Basisvaardigheden voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 20-04-2020Ben jij een zelfstandige en resultaatgerichte adviseur die in staat is bibliotheken te ondersteunen bij het bevorderen van de basisvaardigheden (lezen, schrijven & rekenen, digitale vaardigheden, gezondheidsvaardigheden, financiële vaardigheden en sociale & juridische vaardigheden)? Sta jij te popelen om samen met bibliotheken aan de slag te gaan? Lees snel verder!

Over Probiblio
Probiblio is een full-service organisatie voor openbare bibliotheken in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Bibliotheken werken aan een toekomst waarin iedereen meedoet. Wij ondersteunen de bibliotheken daarbij. Samen zorgen we voor een slagvaardige en ondernemende bibliotheek. Dit doen we met passie voor verbinding, maatschappelijke gedrevenheid en grondige kennis.

Het is een zeer interessante werkomgeving, want verandering en vernieuwing staan hoog op de agenda! De veranderende samenleving vraagt om een bibliotheek die zich meer en meer ontwikkelt als brede maatschappelijke en educatieve organisatie. Het is onze opdracht om vernieuwingen te realiseren met en voor de bibliotheken in beide provincies.

Wij zoeken voor de afdeling Educatie per direct een

Junior Adviseur Basisvaardigheden

32 tot 36 uur per week

Wij zoeken een gedreven adviseur die bibliotheken ondersteunt bij het vormgeven van dienstverlening voor volwassenen met beperkte beheersing van de basisvaardigheden. Je adviseert en leidt projecten waarin je samen met bibliotheken op zoek gaat naar verbeteringen en vernieuwingen op dit terrein. Voor 2020 gaan we voor een aantal bibliotheken een scan laaggeletterdheid uitvoeren, op basis hiervan ga je in gesprek met de bibliotheek hoe zij de dienstverlening hierop kunnen afstemmen.

Belangrijke thema’s die verder (gaan) spelen zijn onder andere de certificering van het Taalhuis, de invulling van de nieuwe beleidsperiode van Tel mee met Taal en de verbreding van het domein basisvaardigheden (denk aan financiële vaardigheden, gezondheidsvaardigheden, sociale en juridische vaardigheden). Binnen de bibliotheekwereld wordt op de taalvaardigheden en digitale vaardigheden al volop dienstverlening ontwikkeld.

Als adviseur draag je zorg voor het ondersteunen van bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Je ondersteunt, adviseert en stimuleert hen bij een brede aanpak. Daarnaast kijk je ook over gemeentegrenzen heen en breng je op provinciaal niveau verbindingen tot stand.

Vanuit jouw kennis en ervaring volg, signaleer en analyseer je behoeften in het werkgebied en lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van lokale projecten en activiteiten.

Je stimuleert concrete publieke en private samenwerkingsverbanden, stimuleert lokale netwerken en verbinding tussen diverse partijen.

Wij zoeken

 • Een enthousiasmerende persoonlijkheid met een goed gevoel voor verhoudingen en belangen, die makkelijk op diverse niveaus kan communiceren.
 • Een ondernemende collega die kansen ziet en ontwikkelingen tijdig weet te vertalen naar (innovaties in) de diensten voor bibliotheken.
 • Iemand die onderwerpen en partijen weet te verbinden en die vanuit visie en enthousiasme de bibliotheken weet te activeren.

Je bent

 • Een ervaren projectleider.
 • Van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.
 • Ondernemend, resultaatgericht, verbindend.
 • Organisatie- en omgevingssensitief.
 • In bezit van een rijbewijs en auto.

Je hebt

 • Opleiding en werk- / denkniveau op ten minste hbo-niveau.
 • Ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring.

Wij bieden je
een uitdagende rol, met een grote mate van zelfstandigheid en ruimte voor eigen inbreng en creativiteit, binnen een hecht en betrokken team educatie. Werken bij Probiblio geeft je voldoening! Naast de belangrijke, maatschappelijke rol die de organisatie speelt in de transitie van bibliotheken, krijg je een:

 • Fijne en collegiale werksfeer.
 • Afwisselend takenpakket, deels op eigen initiatief in te vullen.
 • Laptop en mobiel.
 • Vijf weken vakantie (en mogelijkheid om twee weken verlof bij te kopen).
 • Ruim opleidingsbudget.

Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (schaal 8 cao Openbare Bibliotheken, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.668, maximaal € 3.420. We bieden in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.

Informatie en reacties
Voor toelichting op deze vacature kun je contact opnemen met Erica Vos-Meijer (manager educatie), telefoon 023-554 62 13. Stuur je gemotiveerde sollicitatie en cv met vermelding van de functietitel naar vacature@probiblio.nl ter attentie van Erica Vos-Meijer. Sollicitaties moeten uiterlijk 20 april 2020 in ons bezit zijn.

Solliciteer!

Sollicitaties door zzp’ers en kandidaten via werving- en selectiebureaus nemen wij niet in behandeling.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.