Museum Het Rembrandthuis: Coördinator Techniek

Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam zoekt een Coördinator Techniek voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 30-03-2020Museum Het Rembrandthuis is een unieke plek in Amsterdam. Rembrandt woonde en werkte er bijna 20 jaar van zijn leven, op het hoogtepunt van zijn carrière. In dit pand maakte hij zijn meesterwerken, leefde hij met zijn gezin, handelde hij in kunst, leidde zijn leerlingen op en ontving zijn vrienden, opdrachtgevers en zakelijke relaties. Sinds ruim 100 jaar is het Rembrandthuis een museum: dé plek waar bezoekers zich kunnen verplaatsen in het leven van Rembrandt en dat als magisch ervaren.

Ons aanbod is veelzijdig en de educatieve programma’s zijn geliefd. Dagelijks geven wij drukbezochte demonstraties etsen en verfbereiding in het oude huis. Ook ontvangen we wekelijks vele schoolklassen voor rondleidingen en workshops. In het moderne deel van het museum presenteren we circa drie tentoonstellingen per jaar. Al onze activiteiten hebben een directe relatie met het leven en werk van Rembrandt. Ze laten zien dat Rembrandt nog steeds een inspiratiebron is, en even relevant als vier eeuwen geleden. Wij beogen daarbij meerstemmig, inclusief en toegankelijk te zijn. Rembrandts kernwaarden zijn ook die van ons: meesterlijk, menselijk, inspirerend en gastvrij.

Het museum bevindt zich in een interessante ontwikkelingsfase. We ontvangen steeds meer bezoekers en het gebouwencomplex is hard toe aan renovatie. Om voorbereid te zijn op de toekomst hebben we een grote ambitie: het Meesterplan voor uitbreiding en vernieuwing van Museum Het Rembrandthuis. Andere speerpunten van het museum zijn de versterking van de bezoekerservaring, het investeren in hospitality en de verdere ontwikkeling van de organisatie en werkprocessen.

Het museum als werkgever
Museum Het Rembrandthuis wil een diverse en inclusieve werkomgeving bieden die inspireert, vertrouwen geeft en constructieve samenwerking aanmoedigt. We streven ernaar dat onze organisatie een afspiegeling is van de Amsterdamse samenleving en zoeken actief naar nieuwe collega’s die de diversiteit binnen ons team versterken.

Museum Het Rembrandthuis zoekt per direct een

Coördinator Techniek

32 – 36 uur per week

De ideale kandidaat
Wij zoeken een collega die als coördinator techniek een actieve bijdrage levert aan een optimale presentatie van het museum. Het werk heeft een uitvoerend deel maar is ook beleidsondersteunend.

De coördinator techniek is dienstbaar en resultaatgericht. Is praktisch, gestructureerd, houdt overzicht en voelt zich verantwoordelijk voor het museumcomplex, de collectie en de bezoekers. Is zorgvuldig, heeft oog voor details en volgt alle museumprocedures.

Taken en verantwoordelijkheden
Als coördinator techniek ontvang je hiërarchisch leiding van het Hoofd Operationele Zaken. Je signaleert, plant, vraagt offertes aan, begeleidt en controleert uitvoerende partijen en ondersteunt het hoofd in het maken van beleidsplannen. Je voert samen met een collega zelf diverse werkzaamheden uit. Daarnaast rapporteer je tijdig over gebreken en lever je de juiste input voor het opstellen van (meerjarige) onderhouds- en toekomstplannen.

 • Verricht ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden;
 • Ziet toe op de voorbereiding en uitvoering van incidenteel en regulier technisch onderhoud van het gebouw;
 • Levert bijdrage aan het op- en afbouwen van tentoonstellingen en evenementen;
 • Plant en organiseert revisie- en onderhoudswerkzaamheden;
 • Regelt transporten van en naar het museum;
 • Draagt zorg voor reparatie-, verbouwings- en onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen, interieur en (elektro)technische apparatuur;
 • Stuurt externe ICT-beheerder aan;
 • Is verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van kwaliteits-, milieu- en veiligheidsnormen en een optimaal museumklimaat;
 • Monitort en zorgt voor rapportage van de installaties;
 • Levert input voor het meerjarenonderhoudsplan en verbouwingsplannen en bewaakt de uitvoering daarvan;
 • Ondersteunt de organisatie en is aanspreekpunt zowel intern als extern voor de diverse technische en facilitaire werkzaamheden.

Opleiding en ervaring

 • 3- 5 jaar relevante ervaring bij voorkeur bij een museum;
 • Kennis van (elektro)techniek minimaal op MBO-niveau;
 • Kennis van de constructie, werking en veiligheidsvoorschriften van installaties;
 • Kennis van het facilitaire proces, de werkorganisatie en de facilitaire richtlijnen en procedures voor technisch beheer van installaties;
 • Ervaring met inrichtingswerk of tentoonstellingsbouw;
 • Flexibiliteit in werktijden en rooster en bereid om indien nodig in het weekend te werken;
 • Omwille van de veiligheid wordt van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd;
 • De ideale kandidaat is bij voorkeur woonachtig in de metropool Amsterdam.

Overige informatie

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar;
 • De functie is ingedeeld in schaal 7 van de salarisschalen van Museum Het Rembrandthuis (minimaal € 2.335,10 en maximaal € 2.924,08 bruto per maand op basis van 36 uur). Inschaling is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring;
 • Het museum hanteert momenteel een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, maar zal naar verwachting per 1 januari 2021 overstappen naar de Museum CAO;
 • Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Jasper Nanninga, hoofd operationele zaken (j.nanninga@rembrandthuis.nl of 020-5216216);
 • Bent u geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk 30 maart per e-mail een brief met uw motivatie en CV naar personeelszaken@rembrandthuis.nl o.v.v. “sollicitatie coördinator techniek”;
 • Voor verdere informatie zie de website van het museum.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.