Museum Arnhem: Senior Projectleider Herinrichting

Museum Arnhem in Arnhem zoekt een Senior Projectleider Herinrichting voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 07-04-2020


Museum Arnhem vernieuwt. We breiden het museum uit met prachtige een nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architects. We renoveren de oudbouw en we richten de beeldentuin, met fenomenaal uitzicht over de Rijn, opnieuw in. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel van waaruit je straks kunt genieten van een prachtig uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap. We vernieuwen ook als museum. De rijke collecties van het museum worden ingezet in een inspirerend en inventief programma van tentoonstellingen en activiteiten, dat een breed en divers publiek aan zich bindt.

Het vermogen van een kunstwerk om een brug te bouwen naar maatschappelijke gebeurtenissen in de actualiteit en verhalen uit het verleden, is voor ons belangrijk. Dat komt voort uit de presentatievisie, waarin we onze verzamelingen niet langer in kunsthistorische context presenteren, maar vanuit het nu, in steeds wisselende perspectieven laten zien. Het museum is daarbij meer dan een podium of doorgeefluik; het ontsluit nieuwe contexten en betekenissen. Aansluitend op de kernwaarde VANUIT HET HART hebben wij aandacht voor onze bezoekers en onze omgeving.

Om de herinrichting van de presentaties goed vorm te geven zoeken wij een

Senior Projectleider Herinrichting

16 tot 24 uur per week

De projectleider is verantwoordelijk voor onderstaande werkzaamheden

 • Uitvoering conform de projectopdrachten en binnen de kaders van het investeringsplan.
 • Maken van een gedetailleerde planning en begroting voor herinrichting.
 • Budgethouder presentatiebudget.
 • Maken van projectplannen.
 • Maken van een rollen-, en verantwoordelijkheidsdocument binnen de structuur van projectmanagement.
 • Stakeholdersanalyse en stakeholdersmomenten plannen.
 • Laten functioneren van het totaal van de extern en interne groepen binnen de projectorganisatie.
 • Zorg dragen voor afstemming binnen en buiten het team.
 • Programma van eisen per zaal maken.
 • Plan van aanpak voor alle projecten, de nodige voorbereidingen kunnen treffen voor een uitstekende overdracht tussen oplevering herinrichting vaste presentatie en tijdelijke tentoonstellingen.

Projectresultaten

 • Herinrichting van de alle presentatie ruimtes, gedefinieerd op de plattegrond, binnen tijd en budget.
 • Werkend informatieoverdrachtsmiddelen.
 • Overdrachtsdocument voor operationele fase.

Er zal gebruik worden gemaakt van de huidige project-, administratieve en financiële procedures binnen de stichting.

Competenties

 • Representatief. Creëert een positief werkklimaat op basis van de Museum-Arnhem-cultuur en draagt deze actief uit. Werkt actief met de voorbeeldfunctie en stuurt op resultaat.
 • Initieert en nieuwe samenwerkingsvormen, -verbanden en -relaties, die nodig zijn om de ambities van een vernieuwd museum te verwezenlijken. Betrekt relevante partijen in besluitvorming.
 • Planning en Organisatie: Stimuleert efficiënt werken en stelt deadlines. Is besluitvaardig. Coördineert projecten en werkzaamheden die inhoudelijk van elkaar verschillen, met een langere doorlooptijd of met gevolgen voor de langere termijn. Anticipeert op onverwachte gebeurtenissen die van invloed zijn op de planning en ziet toe op aanpassing van planningen en doelstellingen. Kan problemen analyseren en oplossen.

Periode
Het betreft een periode beginnend op 1 april 2020 en eindigend op 1 juli 2022. De oplevering van de herinrichting is het einde van de opdracht voor de senior projectleider.

Workload
Er wordt uitgegaan van gemiddelde 16 uur per week in de eerste periode tot en met augustus. In de periode augustus 2020 tot en met juni 2020 gaan we uit van 24 uur in de week. In de uitvoeringsfase verwachten we een inzet van 32 uur in de week, dat zal de periode juli 2021 tot en met januari 2022.

Bij de urenbesteding moet worden inzichtelijk gemaakt om hoeveel uren het exact gaat. De exacte dagen zullen in overleg worden bepaald. Mocht er een vast overlegmoment zijn dan zal deze zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

Interesse?
Dan kun je tot uiterlijk dinsdag 7 april 2020 je cv en je motivatie mailen naar vacature@museumarnhem.nl. Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Amanda Vollenweider, hoofd Publiek & Programma (telefoonnummer 026 30 31 471).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.