Hart: Coördinator Cultuur & Sociaal Domein

Hart in Haarlem zoekt een Coördinator Cultuur & Sociaal Domein voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2020Hart is dé organisatie voor cultuureducatie in Haarlem en omstreken. Hart verzorgt, ondersteunt en ontwikkelt programma’s en kennis op het gebied van cultuureducatie in het basis- en voortgezet onderwijs, faciliteert en stimuleert kunst- en cultuureducatie en –participatie in vrije tijd en begeeft zich als initiator en verbinder op het snijvlak tussen kunst, cultuur, zorg en welzijn. Het werkgebied cultuur en sociaal domein is voor Hart een belangrijk thema waar we ons de komende jaren verder op gaan toeleggen.

Cultuur en sociaal domein als speerpunt van Hart en van de gemeente Haarlem
De gemeente Haarlem heeft in 2018-2019 deelgenomen aan de landelijke regeling Age Friendly Cultural Cities, opgezet door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). De Haarlemse variant daarvan, Haarlems Goud, werd mogelijk gemaakt door bijdragen van het FCP en de gemeente Haarlem. Hart Haarlem was als penvoerder verantwoordelijk voor de coördinatie, communicatie en voortgang van het project, alsmede voor de organisatie van de slotmanifestatie in 2019. Haarlems Goud is door de BNG vakjury uitgeroepen tot winnaar van de BNG Lang Leve Cultuurprijs 2019.

Het is de ambitie van zowel de gemeente als van Hart om via cultuurparticipatie eenzaamheid tegen te gaan en niet alleen ouderen, maar iederéén in de samenleving bij cultuur te betrekken. Hart is onder andere lid van de coalitie Haarlem Ontmoet.

Wegens het vertrek van de huidige coördinator hebben wij een vacature voor een

Coördinator Cultuur & Sociaal Domein

24 uur per week

Je maakt deel uit van het team Cultuur, dat onder leiding staat van de manager cultuur. Je werkt intern nauw samen met de overige 5 coördinatoren, de cultuurcoaches en de medewerker marketing, en je bent namens Hart voor externe partners (organisaties binnen zorg, welzijn, cultuur, gemeente, individuele kunstenaars / kunstvakdocenten, fondsen) het gezicht van Hart op het gebied van cultuur & sociaal domein. Je legt verantwoording af aan de manager cultuur.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je initieert, coördineert en organiseert projecten en initiatieven op het snijvlak van cultuureducatie, cultuurparticipatie, welzijn en zorg: “cultuur & sociaal domein”;
 • Je draagt bij aan het ontwikkelen van beleid van Hart inzake cultuur & sociaal domein;
 • Je draagt bij aan de zichtbaarheid, herkenbaarheid en bekendheid van het werkgebied cultuur & sociaal domein;
 • Je hebt (afgebakende) financiële verantwoordelijkheden;
 • Je adviseert het MT.

Opleiding, ervaring en overige eisen:

 • Relevante opleiding op HBO of HBO+ niveau, bijvoorbeeld Cultuur & Management, Marketing & Communicatie, CMV of Social Work;
 • Kennis van en visie op cultuureducatie, cultuurparticipatie;
 • Ervaring in het organiseren van evenementen;
 • Ervaring met wordpress (website) en social media;
 • Handig en snel met Microsoft-Office en Google Drive.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je hebt hart voor de combinatie sociaal werk en cultuurparticipatie;
 • Je bent goed in het bouwen en onderhouden van relaties;
 • Je kunt met verschillende partijen goed samenwerken en snel schakelen;
 • Je bent flexibel en creatief;
 • Je bent gretig en gedreven;
 • Je bent zeer zelfstandig en kunt ook onder tijdsdruk goed het overzicht bewaren;

Wat hebben wij jou te bieden?
Je gaat aan de slag op een voor Hart nog vrij nieuw werkgebied. Het vormgeven van beleid en het positioneren van Hart hierin staat nog in de kinderschoenen. In onze meerjarenbeleidsplannen hebben we de ambitie geformuleerd om onze positie als cultuureducatieve organisatie verder te ontwikkelen in het domein van cultuur, zorg en welzijn. Als coördinator ga jij eraan bijdragen dat Hart voor het realiseren van de ambities op dit gebied dé Haarlemse partner wordt.

Er is gemiddeld 24 uur per week (0,67 fte) beschikbaar voor deze functie. De uren zijn in overleg flexibel in te vullen.

Het betreft een functie in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie (minimaal € 2.827, maximaal 4.276 bij fulltime).

Enthousiast?
Kun jij ons overtuigen met jouw kennis en ervaring, maar bovenal met jouw persoonlijkheid en drive? Reageer dan direct en stuur een motivatiebrief en CV (voorzien van een recente pasfoto) uiterlijk zondag 31 mei per mail naar vacature@hart-haarlem.nl t.a.v. Frans Funnekotter, directeur.

Procedure
Vanwege de Corona-maatregelen is de oorspronkelijke procedure gewijzigd. In de eerste week van juni zullen we een selectie maken van kandidaten die we voor een kennismakingsgesprek willen uitnodigen. Wanneer deze gesprekken plaatsvinden is nog onzeker; we hopen dat dit medio juni kan zijn. Zodra we dit met zekerheid kunnen zeggen ontvang je van ons bericht.

We streven ernaar om onze nieuwe collega per 1 september te benoemen.

Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Frans Funnekotter, directeur, telefoon 023-5530100.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.