De MuziekRoute: Projectleider

De MuziekRoute in Utrecht zoekt een Projectleider voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-03-2020


In de Utrechtse wijk Overvecht krijgen meer dan 1.500 basisschoolleerlingen tijdens schooltijd muziekles van vakdocenten via de Stichting MuziekRoute. Ze zingen en spelen, componeren en ontdekken verschillende muziekinstrumenten. Gemotiveerde leerlingen kunnen na schooltijd muziekles volgen op een instrument en hun kwaliteiten verder ontwikkelen. Tijdens de schoolvakanties kunnen leerlingen samenspelen in het MuziekRoute Ensemble onder leiding van professionele musici. Twee keer per jaar laten de kinderen hun talenten zien tijdens een concert in Vredenburg of ergens anders.

De MuziekRoute biedt dit aan volgens de principes van ‘creative learning’ en werkt nauw samen met het Rosa Ensemble en Tivoli / Vredenburg om kinderen uit Overvecht deze kansen te bieden. Sinds 2019 is de MuziekRoute ondergebracht in een zelfstandige stichting, geleid door een bestuur op afstand. Aan de MuziekRoute zijn diverse freelance docenten verbonden. De artistieke leiding is belegd bij een coördinator.

Het bestuur zoekt op korte termijn een ervaren projectleider, die de algehele leiding over de MuziekRoute krijgt.

Projectleider

16 uur per week

De projectleider werkt samen met de artistiek coördinator aan de borging en verdieping van het project.

We onderscheiden de volgende pijlers

  • De dagelijkse leiding en het verder stroomlijnen van de zakelijke organisatie.
  • De bestendiging van de MuziekRoute voor de lange termijn. Dat wil zeggen: de projectleider beschrijft het toekomstperspectief voor de MuziekRoute, in relatie tot gemeentelijke ontwikkelingen en fondsenwerving.

Het bestuur zoekt een ervaren kandidaat, met affiniteit met de culturele sector. De kandidaat kent de gemeentelijke context, beschikt over een bestuurlijk en politiek netwerk en is in staat de meerwaarde van de MuziekRoute over het voetlicht te brengen. De projectleider heeft ervaring met fondsenwerving, heeft financiële kennis en is in staat subsidieaanvragen te schrijven. Hij/zij weet op een doortastende manier leiding te geven aan het MuziekRoute-team, werkt pragmatisch en zelfstandig, maar heeft bovenal een groot hart voor muziek en de specifieke leerling populatie.

De vacature heeft een omvang van 16 uur, liefst te spreiden over meerdere dagen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de voorzitter van het bestuur, Arjen Scholten, telefoon: 06 39 05 13 26.

Brieven, uitsluitende per mail, voor 30 maart 2020, richten aan het bestuur.

De gesprekken vinden plaats in de eerste week van april 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.