Codarts: Docent Muziekgeschiedenis

Codarts in Rotterdam zoekt een Docent Muziekgeschiedenis voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Nader te bepalen | Sluitingsdatum: 27-04-2020Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie. De hogeschool denkt zo veel mogelijk in cross-overs. Codarts telt ruim 1.000 studenten, circa 65 nationaliteiten en ongeveer 480 medewerkers.

Met ingang van het eerste semester van het seizoen 2020/2021 zoekt Codarts voor de opleiding Klassieke Muziek een:

Docent Muziekgeschiedenis

nader te bepalen aantal uur per week

Over de functie
Als docent muziekgeschiedenis maak je deel uit van het team muziektheoretische vakken. De muziekgeschiedenislessen worden wekelijks gegeven.

Wij vragen

  • Een afgeronde opleiding muziek of muziekwetenschap, een lesbevoegdheid strekt tot aanbeveling.
  • Kennis van het vakgebied van alle periodes van de Westerse muziekgeschiedenis.
  • Kennis van andere muziekgenres dan klassieke muziek.
  • Contextgerichte manier van lesgeven: muziekgeschiedenis in relatie tot belangrijke culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.
  • Oog voor de actualiteit van het muziekleven en affiniteit met ontwikkelingen op het gebied van de uitvoeringspraktijk.
  • Beheersing van diverse doceerstijlen afhankelijk van niveau en samenstelling van de groepen (coaching in werkgroepen naast het geven van hoorcolleges).
  • De bereidheid tot samenwerken in een docententeam en reflecteren op het eigen functioneren binnen het team.
  • Een actieve houding in het leveren van een bijdrage aan het ontwikkelen van het curriculum in dit vakgebied en de pedagogisch-didactische (onderwijskundig) beschrijving en verantwoording daarvan.
  • Een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
  • De capaciteit om flexibel in te kunnen gaan op nieuwe ontwikkelingen.

Tot slot verwachten we van iedere toekomstige collega dat hij/zij beschikt over vakmanschap, professionaliteit, een pro-actieve en onderzoekende houding en dat hij/zij het vermogen heeft om samen te werken en zich bewust is van de organisatie en omgeving.

Geboden wordt
Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring volgens cao hbo 2018-2020 schaal 10 of 11 op basis van een 36-urige werkweek. De aanstelling is voor een contractperiode van één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd volgens artikel D-3 cao hbo 2018-2020. Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, goede verlofregeling, pensioenregeling (ABP), ziektekosten- en reiskostenvergoeding.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met het hoofd Klassieke Muziek, Irja Zeper, per e-mail: ipzeper@codarts.nl.

Sollicitatie
Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 27 april 2020 per e-mail sturen aan sceijkhout@codarts.nl. Op 8 mei 2020 zullen de sollicitatiegesprekken gepland worden. Een proefles kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Deze staat gepland op 13 mei 2020.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.