Bibliotheek Oostland: Specialist Basisvaardigheden

Bibliotheek Oostland in Pijnacker zoekt een Specialist Basisvaardigheden voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-04-2020Bibliotheek Oostland heeft twee vestigingen, drie servicepunten en twee jeugdpunten in de gemeentes Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Zij vormt het centrum voor kennis en informatie, ontwikkeling en educatie, kunst en cultuur, lezen en literatuur, ontmoeting en debat.

Professionele medewerkers bieden maatwerk in dienstverlening en bemiddelen zowel binnen als buiten de bibliotheek in digitale en schriftelijke informatie. Bij het organiseren van activiteiten zoekt de bibliotheek altijd samenwerking met lokale, culturele, maatschappelijke en commerciële partners en overheden. Uiteraard richt het brede aanbod zich op doelgroepen en interesses.

Voor ons vakteam Volwassenen zijn we op zoek naar een

Specialist Basisvaardigheden (m/v)

die net iets meer weet, wil en kan

32 uur per week

De werkzaamheden vallen onder het Taalhuis, de plek in een gemeente waar iedereen met zijn/haar vraag met betrekking tot basisvaardigheden naar toe kan om informatie te krijgen over de mogelijkheden die er zijn in de directe omgeving.

Bij Taalhuis Oostland, onderdeel van onze bibliotheek, vinden ook Taalontmoetingen plaats en zijn Taalmaatjes actief. Daarnaast zijn er Taalcafé’s en diverse andere activiteiten rondom basisvaardigheden zoals Klik en Tik en Taal naar werk.

Bij Bibliotheek Oostland wordt gewerkt met de Piëzomethodiek waarbij mensen vanaf verschillende niveaus de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Gefaseerde participatie houdt in dat mensen kunnen (door)groeien naar verdere participatie in de samenleving.

Wat ga je doen?

 • Je bent multi-inzetbaar voor het vakteam volwassenen;
 • Je bent een van de primaire spelers in het Taalhuis en helpt dit mede verder te ontwikkelen;
 • Je bent bekend met het werken met doelgroepen; je signaleert wensen, als ook behoeften, problemen en ambities;
 • Je voert activiteiten uit die een structureel educatief en recreatief karakter hebben;
 • Je begeleidt de taalvrijwilligers en/of deelnemers van activiteiten en informatiepunten;
 • Je vindt dat “de ontmoeting tussen mensen en het groeien van mensen realiseren” het resultaat is.

Wat vragen wij van jou:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je bent klantgericht en dienstverlenend;
 • Je bent resultaatgericht;
 • Je kunt goed in teamverband werken; zowel met collega’s en vrijwilligers als met taalvragers;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je bent stressbestendig, flexibel en initiatiefrijk;
 • Je beschikt over rijbewijs B.

Wat bieden wij?
Een leuke en uitdagende functie in een moderne en professionele bibliotheek die voortdurend in beweging is. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het salaris is gebaseerd op schaal 7, afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt minimaal € 2.271,- en maximaal € 3.010,- bruto per maand bij 36 uur per week. Werkdagen worden in overleg vastgesteld. Het betreft in eerste instantie een dienstverband van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther de Wit, 06- 536 158 76 of e.dewit@bibliotheekoostland.nl. Heb je belangstelling voor deze vacature dan ontvangen wij graag vóór 6 april aanstaande jouw cv met korte motivatie. De gespreksrondes zullen plaatsvinden in week 15 en 16.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.