AVROTROS: Programmeur Vernieuwing AVROTROS Vrijdagconcert

AVROTROS in Hilversum zoekt een Programmeur Vernieuwing AVROTROS Vrijdagconcert, op projectbasis | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 02-04-2020AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 9000 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving.

In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

 • Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
 • Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
 • Samenbrengen van mensen
 • Helpen met het duiden van nieuws
 • Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek.

De AVROTROS is voor vernieuwing van het het AVROTROS Vrijdagconcert ten behoeve van Radio 4 per direct op zoek naar een

Programmeur Vernieuwing AVROTROS Vrijdagconcert

voor 6-8 bijzondere producties per jaar, op projectbasis

AVROTROS Radio 4 verzorgt per week ruim 70 uur aan radioprogramma’s, waarbij programma’s als De Klassieken, De Muziekfabriek, Spiegelzaal en Het Zondagochtendconcert behoren tot de hoogst gewaardeerde programma’s van Radio 4. Daarnaast initieert de Radio 4-redactie regelmatig spraakmakende cross-mediale projecten. In haar Radio 4-programma’s probeert de AVROTROS een zo breed mogelijk publiek te bedienen, waarbij met name het bereiken ten behoeve van een nieuw publiek centraal staat. De Radio 4-redactie is een overwegend jonge afdeling met een frisse, wereldlijke blik op klassieke muziek. De focus ligt daarbij niet zozeer op jaartallen en opus-nummers, als wel op plezier en beleving. Naast de radioprogrammering worden er ook concertseries geprogrammeerd die wekelijks live worden uitgezonden op NPO 4, het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg en het Zondagochtend Concert in Het Koninklijk Concertgebouw.

Het AVROTROS Vrijdagconcert is een concertserie van AVROTROS in TivoliVredenburg. De serie richt zich op een zo breed mogelijk publiek. Toegankelijkheid, innovatie en onder meer jong talent staan centraal, in combinatie met het beleven van de canon van de klassieke muziek. Het symfonische repertoire vanaf de klassieke periode klinkt in deze serie. De programmering vindt plaats in nauw overleg met het Zondagochtend Concert waarbij repertoire dat toegankelijk is voor een breed publiek centraal staat. De serie legt de focus op verrassen en verbinden. Het AVROTROS Vrijdagconcert is een spraakmakende serie met een toegankelijk, fris, maar ook een verrassend, uitdagend profiel. De aanwezigheid van live-presentatie op NPO Radio 4 biedt mogelijkheden die sterk worden benut. De serie wil naast haar bestaande publiek nieuw publiek bereiken.

Schets van de functie
Houd je van klassieke muziek? Heb je een goed netwerk in de klassieke muziek en wil je dat inzetten? Kun je mooie verrassende programma’s bedenken? Dan is AVROTROS op zoek naar jou. Je bent verantwoordelijk voor de vernieuwing van de programmering van een aantal concerten van het AVROTROS Vrijdagconcert.

 • Verantwoordelijk voor de programmering van deze bijzondere AVROTROS Vrijdagconcerten.
 • Verantwoordelijk voor samenwerking met programmeur, producent en marketeers ten behoeve van de serie.
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen de klassieke muziek.
 • Het onderhouden van contacten met de programmeur van TivoliVredenburg, de SOM, en andere orkesten.
 • Verantwoordelijk voor het maken van financiële afspraken.
 • Ervaring en expertise wat betreft het programmeren van symfonisch en vocaal-symfonisch repertoire en kamermuziek.

Je neemt verder deel aan de afdelingsvergaderingen en toont daarin een actieve houding ook met betrekking tot de andere programmering en activiteiten. We zoeken naar een creatieve, actieve redacteur programmeur met een frisse en toegankelijke kijk op klassieke muziek, die zich tegelijkertijd betrouwbaar toont m.b.t. deadlines en uitzendvoorwaarden.

Profiel

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Creatief vermogen.
 • Onorthodoxe kijk op klassieke muziek.
 • Brede ervaring en netwerk in de klassieke muziek.
 • Ervaring programmeren van klassieke concerten.
 • Stressbestendig.
 • Teamworker.
 • Organisatievermogen.

Competenties die AVROTROS voor deze functie belangrijk vindt:

 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Netwerken
 • Oordeelsvorming
 • Omgevingsbewustzijn
 • Kwaliteitsgerichtheid

Voorwaarden
Dit betreft een vacature op freelance basis. We spreken projecten met elkaar af.

Informatie
Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Anja van Keulen op telefoonnummer: 06-15851864 of per mail: anja.van.keulen@avrotros.nl.

Online screening kan ook onderdeel zijn van het selectieproces indien er sprake is van voor de functievervulling relevante informatie op social media-accounts die gerelateerd zijn aan professionele doelen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.