Zaans Toneelhuis: Medewerker PR / Communicatie / Community

Het Zaans Toneelhuis in Zaanstad zoekt een Medewerker PR / Communicatie / Community voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-03-2020Theatermijn bouwt een nieuw theater voor de Zaanstreek: het Zaans Toneelhuis. Een theaterzaal en repetitieruimte voor de kleine professionele theatermakers uit de regio, voor alle jongeren en amateurs uit de Zaanstreek. Wij werken met en voor het onderwijs, met amateurspelers / gezelschappen, professionele makers en spelers, met (jonge) talenten en leerlingen van onze theaterschool. Ons doel is om iedereen in de Zaanstreek theater te laten ontdekken en met onze activiteiten te zorgen voor verdere ontwikkeling en verdieping.

Medewerker PR / Communicatie / Community

0,4 fte

Op deze nieuwe locatie willen wij ook een directe verbinding aangaan met de omliggende wijken en samenwerken met de sociale instellingen. Dit betekent niet alleen communicatie verzorgen via de gebruikelijke kanalen, maar ook met de voeten in de klei en persoonlijk contacten leggen met de doelgroepen. We willen hier bouwen aan een community die het theater ook als hun eigen plek gaan zien en gebruiken.

Zaans Toneelhuis Theatermijn valt te verdelen in de facetten: Theaterschool, Onderwijs, Werkplaats, Amateursteunpunt en Theater.

Doordat het Zaans Toneelhuis in al deze facetten werkzaam is binnen de Zaanstreek is het onze kracht de deelnemers van diverse activiteiten en het publiek met elkaar te verbinden. Om die reden zoeken we iemand die via al onze communicatiekanalen de diverse groepen op de juiste manier weet aan te spreken en te enthousiasmeren. Maar bovenal iemand die creatief is en ook buiten de gebruikelijke kanalen te zorgen voor betrokkenheid en verbinding. Zo kunnen we doorgroeien tot een Toneelhuis waar de deelnemers zich nog meer thuis voelen en ook het publiek zich graag laat zien.

Werkzaamheden

 • Opstellen & uitvoeren PR en Communicatieplan.
 • Content creëren en onderhoud website en social media.
 • Projecten / Campagnes bedenken en realiseren om de wijk en jongeren te binden.
 • Promoten van Zaans Toneelhuis op evenementen.
 • Ondersteunen bij voorstellingen / projecten in eigen theater.
 • Bijwerken/onderhouden relatiebestand.

Gevraagd

 • HBO/WO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld Media-, Communicatie- of Informatiestudies, CMV).
 • Kennis van en vaardigheid in het werken met internet & social media.
 • Creatief en origineel in het opstellen/realiseren berichtgeving en pr materiaal.
 • Goed gevoel van belevingswereld jongeren.
 • Goede beheersing Nederlandse taal.
 • Zelfstandige werker.
 • Goede kennis van het werken met Photoshop / Première (of een ander beeldbewerkingsprogramma).
 • Affiniteit met Theater / Kunst(educatie).
 • Ervaring in soortgelijke functie.
 • Binding met de Zaanstreek is en pre.

Geboden
We bieden een plek aan (freelance/zzp) voor gemiddeld 0,4 fte (twee dagen per week) met veel ruimte voor eigen creativiteit. Met een klein team van enthousiaste en creatieve mensen bouw je mee de realisatie van een nieuw te bouwen theater en te ontwikkelen programma. Hiermee creëren we een nieuwe blijvende culturele instelling voor de Zaanstreek e.o. en daarin heb je de mogelijkheid om mee te groeien. Vaste werkdagen zijn in overleg. Enige flexibiliteit hierin is mogelijk. Wij hanteren de CAO Podiumkunsten als richtlijn (voor deze functie is dat schaal V).

Interesse?
Stuur voor 1 maart 2020 een mail met cv en een indruk van je werk naar vacature@theatermijn.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.