VoorleesExpress Rotterdam: Voorlezer

VoorleesExpress Rotterdam in Rotterdam zoekt een Voorlezer voor 1,5 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenStichting Mano is op zoek naar nieuwe voorlezers voor het project VoorleesExpress Rotterdam. Het doel van de VoorleesExpress is tweeledig. Primair gaat het om het bevorderen van de taalontwikkeling van jonge kinderen die opgroeien in een gezinsomgeving waar de Nederlandse taal niet sterk genoeg aanwezig is. Dat doen we door het verrijken van de taalomgeving bij die gezinnen thuis door hen bekend te maken met het voorleesritueel en met de bibliotheek. Secundair bevorderen we ook de maatschappelijke betrokkenheid en sociale integratie door stadsgenoten met uiteenlopende achtergronden met elkaar in contact te brengen; vrijwilligers bezoeken de voorleesgezinnen gedurende 20 weken.

Daarnaast wordt steeds meer aandacht besteed aan het vergroten van de betrokkenheid van de ouders, door hen zoveel mogelijk te motiveren en faciliteren om het voorlezen of andere taalbevorderende zaken zelf voort te zetten bij de opvoeding.

Voorlezer

1,5 uur per week

De VoorleesExpress heeft als doel de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen te stimuleren. Als voorlezer lees je wekelijks voor aan kinderen die opgroeien met een taalachterstand. Je leest twintig keer een uur voor bij het gezin thuis, op een vaste avond en tijd. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door de projectleiding. De VoorleesExpress is voor zowel gezinnen als voorlezers een bijzondere ervaring!

Het voorlezen vraagt per gezin ongeveer 1,5 uur per week, inclusief voorbereiding en eventuele (online) begeleiding.

Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en (voor)lezen? Heb je interesse in mensen met diverse achtergronden en spreek je vloeiend Nederlands? Meld je dan nu aan!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.