VoorleesExpress Rotterdam: Coördinator

VoorleesExpress Rotterdam in Rotterdam zoekt een Coördinator voor gemiddeld 2 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenStichting Mano is op zoek naar nieuwe coördinatoren ter ondersteuning van het project VoorleesExpress Rotterdam. Het doel van de VoorleesExpress is tweeledig. Primair gaat het om het bevorderen van de taalontwikkeling van jonge kinderen die opgroeien in een gezinsomgeving waar de Nederlandse taal niet sterk genoeg aanwezig is. Dat doen we door het verrijken van de taalomgeving bij die gezinnen thuis door hen bekend te maken met het voorleesritueel en met de bibliotheek. Secundair bevorderen we ook de maatschappelijke betrokkenheid en sociale integratie door stadsgenoten met uiteenlopende achtergronden met elkaar in contact te brengen; vrijwilligers bezoeken de voorleesgezinnen gedurende 20 weken.

We merken dat kinderen door het voorlezen meer leesplezier krijgen, beter Nederlands gaan praten en zich beter kunnen concentreren. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund om het voorlezen een plekje in het gezinsleven te geven.

VoorleesExpress Rotterdam zoekt een

Coördinator

Gemiddeld 2 uur per week

Wij vinden het belangrijk om onze voorlezers intensief te begeleiden. Daarom heeft elke coördinator een team van 6 tot 8 voorlezers en gezinnen onder zijn of haar hoede. Als coördinator ben je goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis gebeurt en houd je de verwachtingen en doelstellingen van voorlezers en gezinnen in het oog. Samen kijken jullie hoe het voorlezen bij de gezinssituatie past. Je gaat op drie momenten met de voorlezers mee naar het gezin, organiseert twee bijeenkomsten voor de voorlezers en onderhoudt contact met hen. Daarbij word je begeleid door een projectmedewerker van de VoorleesExpress, met wie je ook regelmatig contact hebt over het verloop van het voorleestraject.

Wij vragen:

  • Je bent in staat om een groep enthousiaste vrijwilligers aan te sturen;
  • Je beschikt over een goede dosis organisatorische vaardigheden;
  • Je hebt een open houding en affiniteit met de doelgroep;
  • Je bent administratief vaardig;
  • Je kunt je voor een half jaar aan het project binden;
  • Je bent beschikbaar in de avonduren.

Wij bieden:

  • Een vrijwilligersvergoeding;
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen in het begeleiden en coachen van een team vrijwilligers;
  • Coördinatorenbijeenkomsten met andere coördinatoren;
  • Intensieve begeleiding vanuit de VoorleesExpress.

Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en (voor)lezen? En vind je het leuk om een team van voorlezers te begeleiden? Meld je dan nu aan!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.