UvA – Allard Pierson: Restaurator Keramiek & Gips

UvA – Allard Pierson in Amsterdam zoekt een Restaurator Keramiek & Gips voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-03-2020Het Allard Pierson is hét museum en hét kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam en onderdeel van de Bibliotheek UvA/HvA. Museale en academische taken komen er samen onder één dak. De brede erfgoedcollecties worden er ontsloten voor publiek en wetenschap.

Dit jaar wordt gewerkt aan uitbreiding van het tentoonstellingsoppervlak en de publieksruimten. Verschillende onderdelen van de semipermanente presentatie Van Nijl tot Amstel, een reis in vogelvlucht langs 10.000 jaar cultuurgeschiedenis, zijn al ingericht. Onlangs is de gratis toegankelijke ruimte Allard Pierson Live geopend. De espressobar, de museumwinkel en de ArcheoHotspot zijn er al geïnstalleerd en binnenkort volgen de Geozone, het AV-lab en UvA Live; allemaal gericht op de interactie tussen wetenschappers, collecties en publiek. Het nieuwe Allard Pierson eert er zijn naamgever, de eerste hoogleraar kunstgeschiedenis, esthetica en moderne talen aan de UvA.

Wij zoeken per 1 juni 2020 een

Restaurator Keramiek & Gips

24 uur per week

Werkzaamheden
De afdeling Beheer en Behoud is verantwoordelijk voor het beheer en behoud van de collecties van het Allard Pierson. Daarnaast houdt de afdeling toezicht op verantwoord beheer van het Erfgoed op de Campus in de talrijke gebouwen van de UvA. De afdeling draagt zorg voor collectie- en depotbeheer, collectieregistratie, preventieve conservering van de collecties, actieve conservering en restauratie – van archeologische objecten tot omvangrijke boek- en papiercollecties – en het bruikleen- en collectieverkeer. Op de afdeling werken restauratoren, collectiebeheerders, behoudsmedewerkers en registrars.

Als Restaurator Keramiek & Gips houd je je bezig met de volgende werkzaamheden.

 • Het doen van conserverings- en restauratievoorstellen op basis van onderzoek naar de conditie van het object.
 • Het uitvoeren van conserverings- en restauratiebehandelingen en het vastleggen daarvan in een conserverings- of restauratierapport, inclusief het maken van foto’s.
 • (Mede) verantwoordelijk zijn voor de montage en het opstellen van objecten in vaste en tijdelijke tentoonstellingen en presentaties, zowel binnen als buiten het Allard Pierson. De montage wordt indien nodig zelf uitgevoerd.
 • Het ondersteunen van het collectie- en bruikleenverkeer (bijvoorbeeld koerieren).
 • Het leveren van een bijdrage aan de collectiehulpverlening (CHV).

Profiel

 • Restauratorenopleiding op hbo- of universitair niveau, met een specialisme op het gebied van keramiek en gips.
 • Ervaring met de conservering en restauratie van objecten van keramiek, gips, glas en steen.
 • Ervaring met soortgelijke objecten zoals in de archeologische collectie van het Allard Pierson.
 • Kennis van Adlib.
 • Affiniteit met kunst en cultuur, bij voorkeur met academische collecties.
 • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.
 • Goede organisatorische vaardigheden.
 • Bereid tot scholing.

Inlichtingen
Voor inlichtingen kun je je wenden tot:

Sandra Marsfelder, Hoofd Beheer en Behoud
E: s.marsfelder@uva.nl
T: +31 (0)20 525 3341

of

Marike van Roon, Hoofdconservator
E: m.vanroon@uva.nl
T: +31 (0)20 525 3668

Ons aanbod
De aanstelling geschiedt voor een periode van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het bruto maandsalaris bij een voltijdsaanstelling bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.579 en maximaal € 3.445 bij een voltijds dienstverband (functionele schaal 8). De functie is ingedeeld in het profiel specialist wetenschappelijke informatie 4. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Sollicitatie
Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Je kunt via onderstaande sollicitatie-button online solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze zijn verstuurd, worden niet verwerkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.