Universiteit Leiden: Beeldredacteur

De Universiteit Leiden in Leiden zoekt een Beeldredacteur voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-03-2020Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur en draagt zorg voor de voorbereiding van beleid en de uitvoering van besluiten. Hierbij onderhoudt het Bestuursbureau nauwe relaties met faculteiten en expertisecentra. Op een aantal terreinen zoals financiën, personeel, juridische zaken en strategische communicatie heeft het Bestuursbureau ook een serviceverlenende rol voor de gehele organisatie.

Binnen het Bestuursbureau is de directie Strategische Communicatie en Marketing (SC&M) verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketing- en communicatiebeleid van de Universiteit Leiden. Zij adviseert het College van Bestuur en biedt ondersteuning aan de faculteiten.

Het Bestuursbureau, directie Strategische Communicatie en Marketing, is op zoek naar een ervaren en veelzijdige

Beeldredacteur

0,8 fte (30-32 uur per week)

De werkzaamheden
De beeldredacteur maakt deel uit van een redactieteam (van 7 personen) dat verantwoordelijk is voor de redactie van diverse publicaties van de Universiteit Leiden (online en print). De redactie werkt nauw samen met faculteiten en met adviseurs binnen SC&M. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Zelfstandig produceren van video’s (onderwerpselectie, script, camjo, editing) en foto’s voor websites en social media;
 • Adviseren over de inzet van beeld op diverse communicatiekanalen;
 • Archiveren van beeld in het Digital Asset Management (DAM) systeem en dit systeem beheren (nieuwe gebruikers instrueren, systeem onderhouden);
 • Beeldredactie van publicaties;
 • Schrijven en redigeren van korte, begeleidende teksten bij visuele producties;
 • Creatieve freelancers aansturen: opdrachten uitzetten, briefen en contact onderhouden;
 • Participeren in projecten van SC&M;
 • Beheren van het YouTube-kanaal;
 • In deze functie komt het voor dat je werkt buiten reguliere werktijden, zoals ’s avonds en in het weekend.

Profiel

 • Creatief, flexibel, accuraat én snel met beeld en woord;
 • Tenminste drie jaar relevante werkervaring, liefst binnen een redactie;
 • Aantoonbare ervaring met verschillende soorten beeld- en videoproducties, opgedaan in een professionele omgeving, kan werken in Adobe Photoshop en Premiere Pro en heeft ervaring met werken in een cms. Ervaring met Adobe After Effects is een pre;
 • Weet lastige materie aantrekkelijk te verbeelden en vervolgens te presenteren aan diverse doelgroepen;
 • Kan goed samenwerken en vindt het niet erg om onder druk van deadlines te werken;
 • Werkt proactief en resultaatgericht;
 • Heeft een afgeronde wo- of hbo opleiding, bij voorkeur op het gebied van nieuwe media, fotografie of communicatie;
 • Interesse in wetenschap is een pre, ervaring in de universitaire wereld helpt je snel op te starten in onze organisatie.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kan nagelezen worden in onze arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Minke Holleman, adjunct-directeur SCM, email m.m.holleman@bb.leidenuniv.nl, telefoon 071 5273265.

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de solliciteer-knop. Sollicitaties kunnen tot en met 1 maart 2020 ingezonden worden. Zorg dat de volgende bestanden hier aan zijn toegevoegd:

 • Een motivatiebrief;
 • CV;
 • Enkele voorbeelden van je werk (eventueel via een link).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.