Stichting Writers Unlimited: (Artistiek) Directeur

Stichting Writers Unlimited in Den Haag zoekt een (Artistiek) Directeur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-02-2020


Stichting Writers Unlimited brengt sinds 1995 schrijvers, denkers, dichters en hun publiek samen in een jaarlijks internationaal literatuurfestival ‘Winternachten’ en in maandelijkse programma’s ‘Writers Series’ in Den Haag. Ze gaan op diverse podia in gesprek met elkaar en met een breed publiek over literatuur, kunst en samenleving. Bij de samenstelling van onze programma’s zijn actuele maatschappelijke ontwikkelingen, het internationale perspectief en culturele diversiteit leidend.

Met duizenden bezoekers manifesteert het Winternachten festival – de 25e editie vond plaats van 15 tot en met 19 januari 2020 – zich op steeds meer Haagse locaties voor nieuwe publieksgroepen. Writers Unlimited maakt ook maandelijks programma’s in onder meer de Centrale Bibliotheek Den Haag en organiseert jaarlijks voor honderden leerlingen van Haagse middelbare scholen lessen en workshops in het lezen, schrijven en voordragen van gedichten. Tijdens het festival presenteren de leerlingen hun werk aan het publiek.

Writers Unlimited geldt nationaal en internationaal als toonaangevende literaire organisatie en werkt voor zijn programmering samen met organisaties binnen en buiten de cultuursector, in Den Haag, landelijk en internationaal.

Writers Unlimited is een kleine en efficiënte organisatie. De (artistiek) directeur en de zakelijk leider hebben elk een dienstverband van 0,8 fte. Er is een jonge groep freelance redacteuren en programmamakers. Een productieleider en het hoofd communicatie worden zes maanden voorafgaand aan het festival aangenomen. Voor de Writers Series wordt samengewerkt met freelancers voor communicatie en productie. Er zijn adviseurs op het gebied van literatuur in specifieke landen en regio’s, stagiairs en vele vrijwilligers.

Writers Unlimited zoekt per 1 mei 2020 een

(Artistiek) Directeur

32 uur per week

Wat gaat u doen?
De (artistiek) directeur is onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van Writers Unlimited integraal verantwoordelijk; ontwikkelt een lange termijnvisie en strategie en is verantwoordelijk voor de implementatie daarvan in artistiek, beleidsmatig, financieel en organisatorisch opzicht; is verantwoordelijk voor de artistiek inhoudelijke coördinatie van alle activiteiten van Writers Unlimited; is verantwoordelijk voor het maken en realiseren van programma’s in het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag en Writers Series; maakt zelf programma’s en geeft leiding aan een jonge groep freelance redacteuren en programmamakers; is het boegbeeld van de organisatie en onderhoudt relaties met relevante lokale, nationale en internationale partijen en partners.

Wat verwachten wij?
De (artistiek) directeur

 • Heeft ervaring met het organiseren en programmeren van een internationaal (literatuur-)festival.
 • Beschikt over aantoonbare kennis van Nederlandse en in het bijzonder van internationale literatuur, fictie, non-fictie en poëzie.
 • Is een inspirerende, meewerkende leider, heeft een aanpakkersmentaliteit en is bij uitstek iemand die goed functioneert in teamverband.
 • Is innovatief en in staat een divers publiek via verschillende podia en (nieuwe) media te interesseren en te betrekken bij literatuur in de ruimste zin van het woord.
 • Heeft kennis van en affiniteit met de wereld van kunst en literatuur, met de daarvoor relevante instellingen en met het cultureel-maatschappelijk beleid in Den Haag en in Nederland.
 • Heeft sterke belangstelling voor (inter-)nationale maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Heeft relevante internationale, landelijke en regionale netwerken en is in staat die uit te breiden en nieuwe samenwerkingsverbanden te initiëren.
 • Heeft een WO werk-/denkniveau.
 • Beschikt over een uitstekende vaardigheid in het spreken en schrijven van Nederlands en Engels; kennis van andere talen strekt tot aanbeveling.

Wat bieden we?

 • Een inspirerend professioneel team.
 • Een goed geoutilleerde werkplek in het oude hart van Den Haag dichtbij Den Haag Centraal en Den Haag HS.
 • Een functie van 32 uur per week. Gezien de aard van de werkzaamheden is de werkdruk over het jaar heen ongelijk verdeeld. Aanstelling vindt plaats voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • De functie is gewaardeerd volgens de CAO Toneel en Dans 2020-2021. Arbeidsvoorwaarden in overleg.

Belangstelling?
We ontvangen uw motivatie en CV graag uiterlijk 25 februari 2020 ter attentie van F. Karimi, voorzitter bestuur Writers Unlimited, farah@writersunlimited.nl.

Informatie en procedure
Voor meer informatie over de functie kunt u met Farah Karimi, voorzitter bestuur Stichting Writers Unlimited, via 070-3650222 contact opnemen op 14 februari 2020 tussen 10.00 en 13.00 uur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in twee ronden. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 18 maart 2020.

Het eerstvolgende festival Winternachten vindt plaats van 13 tot en met 17 januari 2021. Het eerstvolgende programma van Writers Series is op vrijdag 21 februari 2020 in Studio B van de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.