Rijksmuseum: Senior Medewerker Documentair Informatie Management

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Senior Medewerker Documentair Informatie Management voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 08-03-2020


Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit de hele wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

De afdeling Research Services is verantwoordelijk voor de kwaliteit en het beheer van alle collectie gebonden data-en informatiebronnen en voor alle archief- en informatiediensten. Doel is het faciliteren van innovatief en interdisciplinair onderzoek naar collectie en instituut en het ondersteunen van de bedrijfsvoering met documentaire informatie.

De subafdeling Collectie Informatie is op zoek naar een

Senior Medewerker Documentair Informatie Management

36 uur per week

Functie-informatie
Als senior medewerker Documentair Informatie Management (DIM) werk je samen met twee medewerkers DIM aan het duurzaam beheer, behoud en ontsluiting van het instituutsarchief van het Rijksmuseum. Je draagt zorg voor een adequate inrichting van de DIM-processen en bent verantwoordelijk voor de document management cyclus, van acquisitie en registratie tot overbrengen of vernietiging, aan de hand van het Basis Selectie Document van het Rijksmuseum. Je levert een actieve bijdrage aan het formuleren en implementeren van het algemene archief- en informatiebeleid van het museum. Je neemt het initiatief in het bedenken en uitwerken van nieuwe producten en diensten om het gebruik van het archief te verbeteren en formuleert en leidt projecten gericht op archiefdigitalisering.

De werkzaamheden

 • Op strategisch en operationeel niveau adviseren over de interne archiefinrichting en preservering van zowel papieren als digitale archiefbescheiden en -dossiers.
 • Promoten van bestaande diensten ten behoeve van de toegang tot en studie van het archief en mede ontwikkelen van nieuwe diensten.
 • Initiëren en mede opvolgen van functionele wijzigingen aan het document management systeem.
 • Periodiek actualiseren van het Basis Selectie Document (BSD) van het Rijksmuseum.
 • Voorbereiden en leiden van projecten gericht op de digitalisering en ontsluiting van geselecteerde onderdelen van het archief.
 • Contact onderhouden met stakeholders binnen en buiten het Rijksmuseum.
  Mede zorgdragen voor de document management cyclus binnen het
 • Rijksmuseum, van acquisitie en registratie tot en met vernietiging of overdracht van archiefbescheiden en -dossiers.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde, relevante hbo-opleiding op het vlak van archief- en informatiemanagement, zoals SOD I & II nieuwe stijl, IDM, HMDI, Archivistiek, of vergelijkbaar.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van archiefmethoden, -systemen, -wetgeving en -standaarden.
 • Aantoonbare ervaring met het beheer van de document management cyclus in een grote organisatie. Ervaring bij een erfgoedorganisatie is een pre.
 • Ervaring met het begeleiden van veranderingstrajecten gericht op digitalisering van werkprocessen binnen de eigen organisatie.
 • Kennis van digitaliseringsprocessen en digitaal preserveren.
 • Kennis van datamodelleren.
 • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van projecten met verschillende stakeholders, zowel binnen als buiten de eigen organisatie.
 • Aantoonbare ervaring met het werken met document management systemen en records management applicaties. Ervaring met het DMS JOIN is een pre.
 • Relevant netwerk binnen de archief- en/of museumsector.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal €2.840 en maximaal € 3.718 (schaal 9) bij een fulltime werkweek van 36 uur exclusief 8% vakantietoelage en 3.4% eindejaarsuitkering De Museum cao is van toepassing. Reiskosten worden voor 60% vergoed (alleen op basis van Openbaar Vervoer en wonende buiten Amsterdam).

Inlichtingen/sollicitaties
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren.

Jouw sollicitatie (met brief en cv) kun je uiterlijk tot en met zondag 8 maart 2020 insturen, uitsluitend door middel van het online sollicitatieformulier dat u hieronder vindt via de sollicitatiebutton.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Maarten Heerlien, Hoofd Collectie informatie, via telefoonnummer +31 (0)20-6747111. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, via telefoonnummer +31 (0)20-6747304.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.