Podium Mozaïek: Regie-assistent

Podium Mozaïek in Amsterdam zoekt een Regie-assistent voor wisselend aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 17-02-2020


Podium Mozaïek is een theater in Amsterdam-West dat zich toelegt op het leggen van verbinding tussen verschillende groepen en individuen die de grote stad anno 2020 kenmerken. Via de programmering wil het ontmoeting en uitwisseling stimuleren. Onderwerpen en perspectieven, die niet zo vaak gehoord worden maar wel van groot belang zijn voor de inclusieve samenleving, wil het een podium bieden. Sinds 2019 produceert Podium Mozaïek ook voorstellingen.

World Opera Lab
World Opera Lab maakt unieke interculturele operavoorstellingen, waarin culturele verschillen overstegen worden. Maatschappelijke thema’s worden op poëtische wijze bevraagd in energieke kruisbestuivingen van muziek en dans uit verschillende culturen, met het opera-repertoire als kloppend hart.

Regie-assistent

wisselend aantal uur per week

Podium Mozaïek en World Opera Lab zijn op zoek naar een regie-assistent voor de multiculturele opera ARIANNA – liefde zonder grenzen in een regie van Miranda Lakerveld. In ARIANNA krijgt de klassiek-Griekse tragedie en opera Ariadne een hedendaagse vertaling met muziek uit verschillende windstreken en een diversiteit aan culturele interpretaties. Het ensemble bestaat uit 13 uitvoerenden, waarvan 5 zangers, 6 muzikanten en 2 dansers, aangevuld met een team aan ontwerpers, techniek en productie. De repetities van de voorstelling vinden plaats tussen 9 maart en 8 mei 2020. De eerste voorstellingen, in Podium Mozaïek, zijn vanaf 9 mei 2020. Daarna wordt de opera nog op een vijftal andere plekken in Nederland gespeeld.

Periode
1 maart tot en met 31 mei 2020 / creatieperiode + eerste voorstellingen // parttime (variërend) // freelancer
Onder voorbehoud: deel van oktober/november 2020

ARIANNA – liefde zonder grenzen
ARIANNA is gebaseerd op een verloren gegane opera van Claudio Monteverdi. De tekst bestaat nog, maar bijna alle muziek is verloren gegaan. Een goede reden voor een nieuwe kleurrijke interpretatie met kunstenaars, zangers en musici vanuit de hele wereld. De eerste superdiverse opera bestaande uit nieuwe composities, Arabische makam, klassieke opera, Turkse liederen en Afro-Surinaamse dans.

Functie-inhoud
Als regie-assistent ondersteun je de regisseur bij de regie-repetities en onderhoud je contact met leden van het team. Tijdens de repetitieperiode ben je aanwezig bij de repetities, helpt bij aanleveren van tekst en muzikaal materiaal, maakt aantekeningen, begeleidt spelers en vormt de spin in het web tussen de vloer en de productieleider.

Functie-eisen
Jij hebt een open houding en interesse in opera en (muziek)theater en brede interesse in muziek en theater uit verschillende culturen. Je bent creatief, zelfstandig en organisatorisch sterk. Daar de communicatie met verschillende leden van het team een aanzienlijk onderdeel van het werk is, is het belangrijk dat je beschikt over sterke sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt een goede dosis humor en geen 9 tot 5 mentaliteit. Kennis van een van de talen waarin gezongen zal worden, (Italiaans, Grieks, Turks, Koerdisch, Sranantongo of Arabisch) is een pre. Bij voorkeur heb je een rijbewijs.

Geboden
Een inspirerende plek in een grote productie met een ervaren team aan medewerkers, uitzicht op meerdere producties. Honorarium in overleg.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.