Nieuw Vocaal Amsterdam: Solfègedocent(en)

Nieuw Vocaal Amsterdam in Amsterdam zoekt Solfègedocent(en) voor 9 à 10 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-03-2020Nieuw Vocaal Amsterdam (NVA) is een klassieke zangopleiding met als specialisatie opera voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 21 jaar. NVA geeft zang- en solfègeles en koortraining op een in Nederland unieke manier. Bij NVA zingen 330 jongens en meisjes uit Amsterdam en wijde omtrek in één van onze opleidings-, concert- of talentenkoren. Onze koren treden op onder de namen Nieuw Amsterdams Kinder-, Jongens- en Jeugdkoor. NVA maakt zingen mogelijk voor alle kinderen die dat graag willen, ongeacht talent, ervaring en financiële draagkracht. Daarnaast speelt NVA, samen met haar partners Nationale Opera & Ballet en Conservatorium van Amsterdam, een belangrijke rol in de professionalisering van de (inter-)nationale kinderkoor-sector.

Wij zijn per direct op zoek naar freelance

Solfègedocent(en)

9 à 10 uur per week

De Functie
Het Talentenkoor en het Jeugdkoor bestaan uit koorleden die al vele jaren leerling zijn van NVA. Zij hebben van jongs af aan leren solmiseren via de door Caro Kindt ontwikkelde solfège-methode Nachtegaal. Inmiddels zijn zij eraan toe om, naast het verder ontwikkelen van het snel en goed van blad zingen en de verdere kennis van de muziektheorie, ook meer te leren over harmonieleer en analyse. Daarnaast willen wij hen in de toekomst muziekgeschiedenis en compositie aanbieden. Alle koorleden volgen, naast hun wekelijkse koorrepetitie op de woensdag- of vrijdagavond, ook een zangles en een solfègeles van elk 40 minuten op maandag, donderdag of zaterdag, in een groep van maximaal 4 leerlingen. Wij overwegen om met ingang van het komende lesjaar de solfègeles klassikaal aan grotere groepen aan te bieden. Dat systeem willen wij graag onderzoeken en de methodiek hiervoor verder ontwikkelen in samenwerking met de nieuwe docent(en).

Ervaring in het lesgeven aan kinderen en jongeren in de leeftijd 11-21 jaar is een vereiste, evenals affiniteit met de belevingswereld van kinderen/jongeren/jongvolwassenen en de intrinsieke motivatie om juist jongeren en jongvolwassenen muzikaal te ontwikkelen. De solfège-docent heeft een belangrijke functie in het monitoren en ondersteunen van de muzikale ontwikkeling van de leerlingen, en communiceert regelmatig met het docenten- en dirigententeam en de teamcoördinator. De lessen vinden plaats tussen 16.15 en 20.45 uur op maandag en donderdag op de Bachstraat en tussen 11.00-15.00 uur op zaterdag in het Conservatorium van Amsterdam. Het splitsen van de vacature over meerdere docenten is een optie.

Over jou

  • Bij voorkeur heb je een conservatoriumdiploma muziektheorie, of je kunt aantoonbaar op dit niveau werken;
  • Je hebt ervaring met het relatief solmiseren en bent in staat dit probleemloos over te dragen;
  • Je hebt bij voorkeur een goed ontwikkelde klassieke zangstem en bent in staat melodieën zuiver voor te zingen;
  • Je hebt ervaring in lesgeven, ook aan kinderen/jeugd, en affiniteit met (muziek)theater;
  • Je bent bereid en in staat om zelfstandig je lessen voor te bereiden en uit te voeren;
  • Je bent systematisch en geordend en kunt goed overzicht houden over de leerlijn en vooruitgang van je leerlingen;
  • Je vindt het leuk om nauw samen te werken in een professioneel en enthousiast team en vindt regelmatig communiceren met je collega’s buiten de lessen om geen probleem.

Wij bieden
Onze lessen vinden plaats op een fijne lichte werkplek in een prachtig monumentaal gebouw in Amsterdam Zuid en in het Conservatorium van Amsterdam. Onze docenten werken op freelance basis en ontvangen een marktconforme vergoeding. We bieden allereerst een proef- en inwerkperiode van 2 maanden; na die periode kan een overeenkomst voor langere tijd volgen.

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 1 maart 2020 per mail aan sollicitatie@nieuwvocaalamsterdam.nl. Een audio- of video-opname van jezelf in een lessituatie wordt zeer op prijs gesteld. Gesprekken en eventuele proeflessen zullen plaatsvinden in de eerste week van maart. Voor meer informatie bel je met Marco van de Klundert: 06-215 034 80.

NVA onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. NVA streeft naar een evenwichtige vertegenwoordiging uit verschillende gemeenschappen, leeftijdsgroepen en gender. Wij verwelkomen sollicitaties van mensen die onze organisatie een evenwichtiger afspiegeling van de samenleving kunnen maken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.