Museum Boijmans Van Beuningen: Stagiair(e) Pers

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Stagiair(e) Pers voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenMuseum Boijmans Van Beuningen bezit een collectie op wereldniveau. Het museumgebouw aan het museumpark is momenteel gesloten voor een noodzakelijke renovatie. Dit zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. Het programma loopt door in deze Transit-periode en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen en wellicht in een locatie op Rotterdam Zuid. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 151.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd.

Wil jij meewerken op de meest dynamische afdeling van het museum? Meewerken aan alle media-aandacht voor het museum in transitie en het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld? Durf je de telefoon te pakken en je verhaal te verkopen aan de media? Kun je met tien verschillende dingen tegelijkertijd bezig zijn? Dan ben jij onze ideale stagiair pers.

De afdeling Marketing & Communicatie is doorlopend op zoek naar een:

Stagiair(e) Pers

24 tot 32 uur per week verdeeld over vier dagen

Minimaal vier maanden (start stage en looptijd in overleg, vanaf circa februari 2020).

Wil je een keer meelopen bij de marketing- en communicatieafdeling van een groot gerenommeerd internationaal museum? Dan is dit de juiste stageplek voor jou. Als stagiair(e) werk je onder begeleiding van het gehele team mee aan het verleiden van een breed publiek om een bezoek te brengen aan de topcollectie van Boijmans en de tentoonstellingen.

Functieomschrijving

 • Je ondersteunt de persvoorlichter en medewerker pers bij verschillende ad hoc en langlopende klussen.
 • Je ondersteunt bij persontvangsten voor het museum en het in aanbouw zijnde depot. Je helpt bij het vormgeven van op maat gemaakte persprogramma’s en de organisatie van dit programma. Daarnaast stel je persmappen samen. Tevens ben je bij groepsontvangsten aanwezig ter begeleiding van de journalisten.
 • Je zorgt voor het opslaan, rapporteren en verspreiden van gegenereerde free publicity.
 • Je houdt het adressenbestand bij door onder andere steeds op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers in het nationale medialandschap.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor het afhandelen van (inter)nationale persaanvragen, bijvoorbeeld door het maken van selecties van beeldmateriaal maken of relevante informatie verzamelen.
 • Als je het leuk vindt, mag je ook meeschrijven aan persberichten.
 • Je verzorgt de digitale persmailings die worden verstuurd aan de (inter)nationale pers.

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde HBO-of WO-stagiair die houdt van cultuur en kunst, vragen durft te stellen, niet bang is voor journalisten, weet van aanpakken en makkelijk kan schakelen tussen diverse werkzaamheden. Een ware duizendpoot met een glimlach. Een flexibele, nauwkeurige en resultaatgerichte instelling is daarbij onmisbaar. Optimale beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is hierbij onontbeerlijk.

Wat bieden wij

 • Een internationaal A-merk op je CV (het museum behoort tot een van de belangrijkste musea ter wereld).
 • De mogelijkheid om kennis te maken met de vele aspecten en de praktijk van het werkveld van (inter)nationale pers en met de museumwereld.
 • Een professionele werkomgeving en een geweldig team met liefde voor het vak en de kunst.
 • Meedraaien in een organisatie die volop in verandering is.
 • Meewerken aan een internationale primeur (Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld).

Wij bieden een afwisselende stageplek in een plezierige werkomgeving in een vooraanstaand kunstmuseum, gedurende circa zes maanden. Een stagiair(e) heeft een eigen begeleider op de afdeling, maar maakt onderdeel uit van de afdeling als geheel. We geven je graag eigen taken en verantwoordelijkheden en leren je zelfstandig werken en nadenken. Dit maakt dat stagiair(e)s een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk in het museum. Binnen de stages is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is niet beschikbaar.

Geïnteresseerd?
Stuur dan zo snel mogelijk een sollicitatiebrief met CV naar Anne Sikma, pressoffice@boijmans.nl onder vermelding van ‘Stage Pers’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.