Lokovsky’s Dream: Publicatiemanager & Redacteur

Lokovsky’s Dream in Amsterdam zoekt een Publicatiemanager & Redacteur voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 23-02-2020


Schrijver en beeldend kunstenaar Mellius brengt binnenkort zijn eerste roman uit, het begin van meerdere publicaties. Je zou het ‘holistic fiction’ kunnen noemen, of filmische cultfantasy met een boodschap. Of een historische roman die speelt in de toekomst. Het is in ieder geval uniek en heeft nu al fans.

De romans en andere publicaties (bijvoorbeeld een kunstkatern met foto’s) worden uitgeven in eigen beheer, door Lokovsky’s Dream, vernoemd naar een karakter uit het boek, commandant Brilev Lokovsky. Zijn droom was om alle artistieke disciplines, verbaal en non-verbaal met elkaar te verenigen, tot een universele taal van de toekomst. “Ik zei het al, de tijd van het gedrukte boek loopt ten einde”.

Voor dit unieke en zeer specifieke genre zoeken wij de perfecte

Publicatiemanager & Redacteur

Nader te bepalen aantal uur (Projectbasis)

Wat ga je doen?
De Nederlandse tekst van de eerste roman is zo goed als af. Er ligt al een Engelse vertaling maar die is nog niet compleet. Je gaat eerst de schrijver helpen met de eindredactie van de Nederlandse versie totdat deze klaar is voor druk. Je gaat de vormgeving, opmaak, inbinding, druk, verkoop enzovoort regelen en coördineren. Je gaat ook een plan van aanpak maken voor de verspreiding van de boeken en eventueel je eigen plan uitvoeren. Daarna volgen de Engelse versie, special editions met bijlagen, ebook, luisterboek et cetera. En daarna de volgende roman. Dit is een doorlopend project.

Jij weet daar alles van en hebt een groot netwerk van profi freelancers aan wie je de taken die je zelf niet beheerst kunt uitbesteden. Zelf kun je liefst zoveel mogelijk taken op je nemen (met de nodige ervaring), bijvoorbeeld (eind)redactie, correctie, opmaak, communicatie, verspreiding, marketing. Aantal uren is in overleg en afhankelijk van wat je zelf kunt en wilt doen.

Je werkt nauw samen met de schrijver, graphic designer en afdeling planning, binnen een groter project. Jij regelt alles dat met de boeken en (mini)uitgeverij Lokovsky’s Dream te maken heeft en bent sterk in realistisch plannen en het bewaken van deadlines. Je garandeert de kwaliteit van het eindproduct en controleert voortdurend het proces, tot de laatste puntjes op de i. Je zorgt ook voor de promotie van de boeken en zorgt ervoor dat de website up-to-date is.

Profiel

  • Je hebt veel ervaring met het proces van boeken uitgeven en met redactie. Je kunt dit proces begeleiden en weet precies wat er allemaal bij komt kijken. Studie Nederlandse of Engelse literatuur of iets in die hoek (WO).
  • Je beheerst perfect Nederlands en Engels in lezen en schrijven en kunt teksten foutloos corrigeren. Je kunt ook webcontent schrijven, persberichten en marketingteksten.
  • Je bent goed in organisatie en planning, kunt samenwerken in een creatief team en freelancers aansturen. Je neemt verantwoordelijkheid en bent een ster in projectmanagement.
  • Je hebt een degelijk netwerk van professionele freelancers werkzaam in de literaire branche aan wie je zo nodig taken kunt uitbesteden.
  • Je kunt zelf een (groot) deel van de werkzaamheden uitvoeren. Je bent kritisch, flexibel en creatief. Je werkt zelfstandig en bent goed met deadlines.
  • Je hebt ervaring met de promotie van een roman (liefst in de fantasy of historische hoek) en kunt daarvoor een promoplan maken en uitvoeren. Je hebt ook in deze wereld het nodige netwerk. Je weet waar je moet aankloppen zodat het via de juiste mediakanalen naar buiten wordt gebracht.
  • Je bent pro-actief en gemotiveerd. Je kunt prima werken zonder veel aansturing en kunt zelf goed inschatten wat er moet gebeuren. Je maakt zelf planningen, monitort en controleert het werk dat je uitbesteedt, en houdt je vorderingen bij in een online projectmanagementprogramma.
  • Je hebt affiniteit met de thematiek van het boek en het project en kunt zorgen dat alles wat je doet of begeleidt in lijn is met het concept.
  • Als je iets tof vindt, neem je graag verantwoordelijkheid en zet jij je in voor kwaliteit. Je werkt met enthousiasme aan een eindproduct waar je achter kunt staan.
  • Als je in regio Amsterdam woont is dat een pre.

Wat kun je van ons verwachten?
Een zeer gewaardeerde, veelzijdige job bij een uniek en kunstzinnig project. Nooit saai en vaak heel gezellig! Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je kunt werken in een fantastische (gedeelde) kantoorruimte met uitzicht over het IJ, tussen gezellige cafeetjes, maar ook op een andere locatie naar keuze. Er heerst een familiaire, informele sfeer, en iedereen kan hier zichzelf zijn. Doe je zelf ook iets creatiefs? Er is soms atelierruimte beschikbaar. Uurtarief op basis van ervaring in overleg.

Kom je bij ons werken?
Voel je je geroepen? Meld je zo spoedig mogelijk aan! Stuur je CV en motivatie naar: management@lokovskysdream.com gericht aan Freya. Je ontvangt binnen één à twee weken reactie.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.