Internationale Architectuur Biennale Rotterdam: Algemeen Productieassistent

Internationale Architectuur Biennale Rotterdam in Rotterdam zoekt een Algemeen Productieassistent voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geen


De klimaatcrisis is een gegeven, het drama waarin alle andere opgaven figureren. IABR gaat er, in navolging van meer dan 11.500 wetenschappers uit ruim 150 landen, van uit dat we te maken hebben met de grootste crisis die de mensheid ooit heeft gekend en dat we geen tijd te verliezen hebben. IABR heeft zich daarom aangesloten bij de Agenda 2030 for Sustainable Development van de Verenigde Naties en haar belangrijkste doelstelling is om inspirerend en concreet, met verbeeldingskracht en ontwerpkracht, bij te dragen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals.

IABR is een kleine organisatie met enthousiaste medewerkers die zich momenteel inzetten voor de organisatie van de IABR–Ateliers en de volgende architectuur biennale, IABR–2020–DOWN TO EARTH.

In de IABR–Ateliers doen we, samen met vele partners in binnen- en buitenland, ontwerpend onderzoek naar concrete, innovatieve en op transitie gerichte oplossingen voor bestaande urgente problemen. De bedoeling is dat die oplossingen gerealiseerd worden, maar ze worden natuurlijk ook getoond op de biennale, ons internationaal podium voor wereldwijde kennisoverdracht tussen ontwerpers, denkers en bestuurders, tussen steden en overheden, en tussen vakmensen en publiek. Zo helpen we met onderzoek én met tentoonstellingen, conferenties, films, publicaties, lezingen, debatten en excursies een brug te slaan van plannen naar actie.

De komende biennale, IABR–2020–DOWN TO EARTH concentreert zich van begin september tot ongeveer midden december 2020 op twee grote urgente opgaven, watermanagement en energietransitie, en de vraag hoe we die als een hefboom kunnen inzetten voor echte verandering, voor sociaal-inclusievere steden en duurzamere leefomgevingen.

Ter ondersteuning van ons productieteam zoeken wij een enthousiaste en flexibel inzetbare:

Algemeen Productieassistent

1 fte

De werkzaamheden van de productieassistent bestaan met name uit de productionele en logistieke ondersteuning ten behoeve van de tentoonstelling Water as Leverage.

Wij zoeken een doener, accuraat en niet bang om de telefoon op te pakken; iemand die zelfstandig kan werken, maar precies weet wanneer er moet worden teruggekoppeld; iemand die goede sociale en contactuele vaardigheden heeft, makkelijk omgaat met hoge werkdruk en soms lange dagen die de organisatie en strakke deadlines van een biennale met zich meebrengen; en iemand die in Rotterdam woont. Regelmatige beschikbaarheid in weekenden en op avonden is een vereiste.

Vereist zijn aantoonbare ervaring met het produceren van tentoonstellingen en evenementen, uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels, en het goed kunnen werken met Microsoft Office (Word, Excel en Powerpoint). Kennis van Adobe (Illustrator, InDesign, Acrobat) is een pre.
De productieassistent ondersteunt en werkt onder directe verantwoordelijkheid van het hoofd productie Water as Leverage en werkt nauw samen met de andere (productie)assistenten.

Wat bieden wij jou?

  • Een unieke omgeving, in een rijk netwerk van samenwerkingspartners;
  • Een fulltime functie;
  • Een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie, passend voor een middelgrote culturele organisatie en afhankelijk van ervaring.

Geïnteresseerd?
Stuur ons dan zo snel mogelijk je cv en een motivatiebrief, waaruit duidelijk wordt waarom jij de perfecte keuze zou zijn voor deze functie. Reageren kan alleen via e-mail: kantoor@iabr.nl, onder vermelding van sollicitatie Algemeen productieassistent. Voor vragen kun je contact opnemen met Melany van Twuijver, via kantoor@iabr.nl of 010 – 206 0033.

IABR onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Kwaliteit en ervaring staan bij ons voorop maar in geval van gelijke geschiktheid zullen wij (culturele) diversiteit nadrukkelijk meewegen in de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.