Het Nieuwe Instituut: Stagiair(e) Educatie

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Stagiair(e) Educatie voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 09-03-2020


Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen, activiteiten, lezingen en debatprogramma’s in binnen en buitenland.

Het Nieuwe Instituut zoekt per april 2020 een enthousiaste

Stagiair(e) Educatie

met nieuwsgierige houding

32 tot 40 uur per week

Afdeling Educatie
De afdeling Educatie is verantwoordelijk voor de realisatie van het educatieprogramma. De afdeling ontwikkelt en organiseert onder andere onderwijsprogramma’s, activiteiten voor families en workshops voor volwassenen. Daarnaast werkt de afdeling mee aan organisatie brede projecten. Het doel van de programma’s is deelnemers te laten ontdekken dat zij de ontwerpers van de toekomst zijn.

Wat houdt de stage in?
Als stagiair(e) Educatie draai je vol mee in het team Educatie. Aan de hand van door jezelf bepaalde leerdoelen wordt samen met jou bepaald bij welke educatieve programma’s sprake is van een rol bij de ontwikkeling en organisatie.

Wat zijn de werkzaamheden?

  • Inhoudelijke en praktische ondersteuning bij de ontwikkeling van innovatieve educatieprogramma’s (eventueel in het kader van een afstudeeronderzoek).
  • Onderzoek naar educatieve materialen; bewaken van de kwaliteit en aanvullen van materialen.
  • Assisteren bij de op- en afbouw van educatieve projecten.
  • Meewerken aan communicatie over educatieve programma’s.

Wat vragen wij?

  • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding waarbij een stage in het curriculum past.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met cultuureducatie en ideeën hierover.
  • Je hebt een nieuwsgierige houding en bent oplossingsgericht.
  • Je bent sociaal, communicatief vaardig en collegiaal.
  • Je beschikt over organisatietalent en een hands-on mentaliteit.

Wat bieden wij?
Het Nieuwe Instituut biedt een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen en je netwerk te vergroten. Je maakt kennis met de praktijk van een culturele instelling en ontwikkelt competenties en vaardigheden op het gebied van educatie, aan de hand van je eigen leerdoelen. De vergoeding voor de stage bedraagt circa € 250 bruto per maand bij vijf dagen per week.

Periode
De periode van de stage is vier tot zes maanden, vier tot vijf dagen per week.

Meer weten
Voor vragen over de stageplaats kun je contact opnemen met Hanna Piksen, hoofd educatie, h.piksen@hetnieuweinstituut.nl.

Reageren
Ben jij diegene die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV voor 9 maart 2020 naar Hanna Piksen, hoofd educatie: h.piksen@hetnieuweinstituut.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.