Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: Projectleider

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zoekt een Projectleider voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-02-2020Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten.

Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

De afdeling Verkennen bestaat uit experts die opereren op het kruisvlak tussen doelgroepen, collectie en technologie. Verkennen onderzoekt én realiseert innovatie. Bestaande producten en diensten worden verder gebracht, nieuwe mogelijkheden worden onderzocht en aan de praktijk getoetst. Innovatie kan plaatsvinden rond alle vormen van omgang met ons archief. Het bewaren, het doorzoekbaar maken, het beschikbaar stellen, het presenteren, het duiden. Cruciaal daarbij is dat de afdeling de organisatie helpt om samenhang te brengen in hoe Beeld en Geluid omgaat met collecties, data en (media)technologie, intern en samen met partners. De afdeling Verkennen valt onder het cluster Verder.

Voor onze afdeling Verkennen zijn wij op zoek naar een ervaren:

Projectleider

32 uur per week

Ben jij de collega die wij zoeken?
Ben jij enthousiast, initiatiefrijk en communicatief? Werk je graag samen met verschillende teams? Hou je van werken met mediamakers en kunstenaars? Deins je er niet voor terug om ook een college over auteursrecht te organiseren?

Wij zoeken een projectleider innovatie. Je werkt aan het vergroten van de zichtbaarheid van het Instituut en de mediacollectie, met name aan de vernieuwing in het gebruik van de collectie. Je werkt mee in het Team Makers. Daar ben je verantwoordelijk voor hele projecten, van fondsenwerving tot uitvoering en verslaglegging. En je combineert verschillende projecten tegelijkertijd. Daarbij werk je samen met partners zoals andere erfgoedinstellingen, festivals en opleidingsinstellingen.

Beeld en Geluid brengt het verhaal van de media naar verschillende doelgroepen: online, via werkplaatsen, gastlessen en presentaties. We zoeken hierbij naar vernieuwing in vorm en samenwerking met de doelgroepen. De komende jaren willen we onze relatie met nieuwe en experimenterende mediamakers versterken. Als projectleider innovatie verwachten we dat je ruime ervaring hebt met digitale projecten. Ook dat je een netwerk in het veld van makers meebrengt. Je bent flexibel, gestructureerd en zelfstandig. Daarbij motiveer je interne en externe collega’s om de mooiste resultaten te behalen.

Kennis en ervaring

  • HBO+ werk- en denkniveau.
  • Opleiding in de richting van media, kunst of erfgoed.
  • Minimaal drie jaar ervaring als projectleider.
  • Affiniteit met open data, open content en open source en met de werkpraktijk van makers.
  • Netwerk van mediamakers.
  • Mondeling en schriftelijk vloeiend in Nederlands en Engels.
  • Kennis van projectmanagement-methodieken is een plus.

Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar, met na twee keer een jaarcontract de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) is minimaal € 2.848,14 en maximaal € 4.068,71 (schaal 9 CAO Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan vóór 22 februari 2020 een bondige motivatie met cv naar de afdeling Personeel & Organisatie: personeelenorganisatie@beeldengeluid.nl. Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je bellen met Josefien Schuurman op 035-6771978 of stuur een e-mail naar jschuurman@beeldengeluid.nl.

Klik hier om het privacy statement van Beeld en Geluid met betrekking tot de sollicitatieprocedure te lezen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.