Gemeente Edam-Volendam: Cultuurcoördinator

Gemeente Edam-Volendam in Volendam zoekt een Cultuurcoördinator voor 10 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 24-02-2020Edam-Volendam maakt deel uit van de metropoolregio Amsterdam. De indrukwekkende geschiedenis, de verhalen, de cultuur, de beelden, de diversiteit (eigen(w)aardigheid) op kleinschalig niveau en tegelijkertijd de gemeenschappelijkheid op een hoger niveau, bieden een prachtige schakering in kwaliteiten. Onze inwoners zijn betrokken en ondernemend. We helpen elkaar en weten van aanpakken. Daarin schuilt de gezamenlijke kracht. Samen met inwoners, bedrijven, verenigingen, instellingen en partners bouwen we aan een gemeenschap en gemeente die bijdraagt aan ons welzijn en geluk.

Wij zijn op zoek naar een tijdelijke

Cultuurcoördinator

voor (gemiddeld) 10 uur per week

Het gaat om een opdracht met de duur van 1 jaar met kans op 2 x 6 maanden verlenging. Eventueel volgt een vervolg in 2022 maar dit is afhankelijk van de nieuwe beleidsperiode en het beschikbare budget.

Wat ga je doen?
Als cultuurcoördinator ben je een verbinder die de mogelijkheden binnen het culturele veld en het sociale domein weet te benutten en te versterken. Hierdoor zorg je voor afstemming, kennisverrijking, netwerkvorming en vernieuwing. Jij bent het aanspreekpunt en de ontwikkelaar voor bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed.

Op het gebied van zichtbaarheid van kunst en cultuur en levendige historie ga je verkennen wat er al is en welke behoeftes en mogelijkheden er zijn in de gemeente. Hierna ga je aan de slag met het uitwerken van mogelijkheden tot concrete projecten. Na het uitvoeren van de projecten ga je deze evalueren.

Jij

  • Bevordert een brede samenwerking tussen de culturele instellingen onderling
  • Ondersteunt het opgerichte cultuurplatform, door voorbereiding van de agenda en eventuele uitvoering van besluiten (samen met het culturele veld)
  • Biedt ondersteuning aan cultuurverenigingen
  • Bent de schakel tussen het cultuurplatform en de rest van het culturele veld
  • Stemt af met de gemeentelijke beleidsadviseur kunst en cultuur
  • Brengt vraag en aanbod bij elkaar
  • Bent de schakel tussen lokale, regionale en landelijke initiatieven op het gebied van kunst & cultuur

Jij bent een betrokken persoonlijkheid die opkomt en zorg draagt voor de verankering van kunst, cultuur en erfgoed binnen de gemeente of regio. Daarnaast ben je betrokken bij de diverse bewegingen en activiteiten rondom kunst en erfgoed.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren initiator en weet bestaande verbindingen tussen partijen te intensiveren en nieuwe verbindingen aan te gaan. Je bent in staat om, in samenspraak met de opdrachtgever, ambitie en visie te formuleren in een concreet plan. Hierdoor weet je ontwikkeling, verdieping en vernieuwing te realiseren.

  • Je hebt ervaring met het leiden, coördineren en organiseren van culturele initiatieven
  • Je bent in staat om programma’s en plannen te schrijven, ontwikkelen en uit te rollen
  • Je houdt overzicht van het totaal aan initiatieven en activiteiten, alsmede aanvragen en coördineert of adviseert waar nodig

Vragen omtrent deze opdracht kunnen tot 20 februari gesteld worden via das@edam-volendam.nl. Alle vragen verschijnen vervolgens met antwoord onder het desbetreffende profiel. Geef dus in het onderwerp van de mail goed aan om welke opdracht het gaat. Na de sluitingsdatum (24 februari) kunnen hierover helaas geen vragen meer worden gesteld.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.