De Link: Penningmeester

De Link in Tilburg zoekt een Penningmeester voor circa 4 bijeenkomsten per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 21-04-2020De Link is een gids voor mensen die op avontuur gaan in de ontwikkelingen van eigentijds gecomponeerde muziek. De concertorganisatie, geleid door makers en uitvoerders, is een fundamentele schakel in de keten componisten, musici, producenten, subsidiënten, podia en publiek.

De Link werd opgericht in 1986 als concertserie en is sindsdien uitgegroeid tot een dynamische en gerespecteerde concertorganisatie in Nederland. Dankzij de activiteiten van De Link in Tilburg en Noord-Brabant wordt het hele seizoen zichtbaar gemaakt dat het werk van nu levende componisten niet incidenteel is, maar een levendige praktijk en een vaste waarde binnen het concertleven in binnen- en buitenland.

De concertserie van De Link in het Cenakel is de grootste concertserie in Nederland met een programmering volledig gericht op nieuw gecomponeerde muziek. De Link is initiatiefnemer van de Stadscomponist Tilburg, de Artist Residency De Link & AMPA, organiseert bijeenkomsten met muziek, filosofie en cultuurwetenschappen met Academic Forum Tilburg University en presenteert concerten in diverse expositieruimtes in Noord-Brabant. Vanaf 2020 presenteert De Link iedere twee jaar een eigen productie van internationale allure.

Penningmeester

circa 4 bijeenkomsten per jaar

Wat ga je doen?

  • je neemt deel en levert een actieve bijdrage aan de bestuursvergaderingen (4 à 5 per jaar);
  • je bent betrokken en adviseert bij de voorbereiding en toetsing van het meerjarenbeleid en de financiële verslaglegging.

Wie ben jij?

  • je hebt inzicht in financiële processen en ervaring op het gebied van financieel risicomanagement en financiële administratie;
  • je hebt het vermogen om het beleid van De Link en het functioneren van de artistiek en zakelijke leider te toetsen en daarbij te adviseren;
  • je hebt affiniteit met kunst & cultuur en eventueel met hedendaags gecomponeerde muziek in het bijzonder;
  • je vindt de balans tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand;
  • je hebt en neemt de tijd om je in te lezen in het voorgelegde beleid ter voorbereiding op een vergadering.

Wat bieden wij?

  • een bestuursfunctie binnen een bijzondere en ondernemende culturele organisatie;
  • de mogelijkheid (meer) ervaring op te doen in een bestuursfunctie en je netwerk uit te breiden;
  • de mogelijkheid concerten van De Link bij te wonen.

Het betreft gemiddeld 4 à 5 bestuursvergaderingen per jaar die plaatsvinden in Tilburg. Een positie in het bestuur is onbezoldigd. De Link onderschrijft de Governance Code Cultuur, Fair Practice Code en Code Diversiteit & Inclusie. Bij samenstelling van het bestuur wordt gelet op variëteit in leeftijd, achtergrond en geslacht.

Interesse?
Stuur een motivatie en cv naar merijn@delink.nl, ter attentie van Merijn Bisschops.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.