Bibliotheek Enschede: Leden Raad van Toezicht

De Bibliotheek Enschede in Enschede zoekt drie Leden Raad van Toezicht voor 0-20 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 20-03-2020


De Bibliotheek is dé plek in Enschede voor informatie, kennis, cultuur en leesplezier voor en van iedereen. Naast de Centrale Bibliotheek in het centrum zijn er vier wijkbibliotheken, een jeugdbibliotheek, een uitleenpunt en een boek aan huis dienst. Samen zorgen we dat de Bibliotheek een omgeving is waar jong en oud het plezier van lezen en leren ontdekken. Je kunt bij ons studeren en werken, online een cursus volgen, of juist even ontspannen met een magazine of goed boek.

Kortom, de Bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is! En jij kan ons helpen bij het creëren van bekendheid van ons mooie werk.

De Bibliotheek Enschede is op zoek naar drie

Leden voor de Raad van Toezicht

0-20 uur per week

De Bibliotheek Enschede maakt een grote transitie door; een nieuwe beleidsperiode waarin thema’s als het verbeteren en bevorderen van basisvaardigheden, digitale innovatie, samenwerking, ontmoeting, verbinding, debat en ondernemerschap centraal zullen staan.

We brengen de functie van de bibliotheek dichter bij onze doelgroepen onder meer door Bibliotheek op school en wijkcentra. De Bibliotheek participeert volop in de ontwikkeling van het huidig Muziekkwartier tot de huiskamer van de stad, waarin elke Enschedeër zich thuis zal voelen.

Vanwege het aflopen van de zittingstermijn van drie leden van de Raad van Toezicht, zijn wij vanaf 1 april aanstaande op zoek naar nieuwe leden voor de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Enschede.

Gezocht worden kandidaten met bestuurlijke ervaring, affiniteit met de openbare bibliotheek en kennis van één of meer van de onderstaande aandachtsgebieden:

  • Financiën
  • Personeel en Organisatie
  • Governance
  • Juridische zaken

Kandidaten hebben bij voorkeur een binding met Enschede.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan vóór 20 maart 2020 je motivatie en cv naar
rvt@bibliotheekenschede.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie over deze vacature en de Bibliotheek Enschede verwijzen je naar onze website.