Willem Baars Projects: Gallery Manager

Willem Baars Projects in Amsterdam zoekt een Gallery Manager voor 16 0f 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-01-2020Willem Baars Projects is in 1997 opgericht als kunsthandel en kunstadviesbureau. In 2007 is daar de vertegenwoordiging van kunstenaars bijgekomen en heeft de galerie naam gemaakt als eerste follow-up galerie in Nederland. Wij representeren een aantal van de meest vooraanstaande Nederlandse schilders en beeldhouwers. Doordat wij ons richten op zowel de primaire als de secondaire kunstmarkt zijn wij in staat om een actueel, contextueel en spraakmakend tentoonstellingsprogramma neer te zetten.

Wij zijn een dynamisch bedrijf waarin connaisseurschap, beleving en transparantie centraal staan. We zijn eigenzinnig soms zelfs tegendraads, zelfkritisch maar ook toegankelijk en relativerend. In een constant veranderd marktklimaat proberen wij die veranderingen voor te zijn door met een op de toekomst gerichte strategie nieuwe vormen van tentoonstellen en kunstbeleving te realiseren.

Om die ambities waar te maken en verder te ontwikkelen zoekt Willem Baars Projects een:

Gallery Manager

16 0f 24 uur per week, in eerste instantie voor 6 maanden

Als Gallery Manager maak je deel uit van ons team en vertegenwoordig je de galerie tijdens tentoonstellingen en kunstbeurzen. Verder ben je verantwoordelijk voor de registratie en het beheren van de voorraad en de database en doe je kunsthistorisch onderzoek naar de collectie. Je bent in staat om goed leesbare en aansprekende teksten te schrijven. Je organiseert en bedenkt vernieuwende on- en offline initiatieven Onder de werkzaamheden vallen ook de meer algemene galerie verantwoordelijkheden op zowel productioneel, logistiek als administratief vlak.

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Je bent een teamspeler, representatief, professioneel en sociaal;
 • Je bent organisatorisch vaardig, praktisch ingesteld maar ook een conceptueel denker;
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend, verrassend en zelfkritisch. Eigen inbreng vinden wij belangrijk;
 • Kunst is voor jou geen hobby maar een passie;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam en het bezit van een rijbewijs is een pre;
 • Je hebt oog voor details maar ook voor de grote lijnen;
 • Je bent bekend met kunstbeurzen, veilingen en galeries;
 • Je bent flexibel, stressbestendig en ambitieus.

Opleiding en ervaring:

 • Minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bezit een relevante academische opleiding bij voorkeur kunstgeschiedenis;
 • Je bent ervaren met Microsoft Office & Adobe en met verschillende type databases;
 • Je bent ervaren met het beheer van social media kanalen en het ontwikkelen van online content;
 • Sterke mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden, in het Nederlands en Engels;
 • Ruime ervaring met schrijven van kunst gerelateerde teksten, nieuwsbrieven en presentaties. Je beschikt over een goede en vlotte pen;
 • Je hebt al enkele publicaties op je naam staan.

Wij bieden:
Een interessante parttime functie voor 16-24 uur in een toonaangevende galerie waar kennis en transparantie maatgevend zijn. Een werkomgeving waar je kunt rekenen op ondersteuning van kundige collega’s. Een arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 6 maanden. Daarna vindt een evaluatie van de functie plaats en wordt eventuele voortgang van de samenwerking besproken.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk vrijdag 31 januari per e-mail een brief met motivatie en cv naar info@baarsart.com

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.