Van ’t Lindenhoutmuseum: Museumdocent

Het Van ’t Lindenhoutmuseum in Nijmegen zoekt Museumdocenten op oproepbasis | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 04-02-2020Het Van ’t Lindenhoutmuseum schetst het beeld van ruim 150 jaar wezenopvang en jeugdzorg in Nederland aan de hand van de geschiedenis van de Weesinrichting en Kinderdorp Neerbosch. Het verhaal van kinderen zonder een eigen thuis in de 19e en 20ste eeuw. De geschiedenis van de kinderen van Neerbosch is te zien op de historische plek in Nijmegen. In de monumentale ‘Weezenkapel’ uit 1882 is het museum gehuisvest.

‘Het perspectief van het kind’ staat centraal in het museum. Het is een museum in beweging en ontwikkeling, dat met zijn programma aansluit bij actuele jeugd- en opvoedingsthema’s én het onderwijs. Daarnaast is het een belangrijk herinneringscentrum voor de circa 20.000 ‘oud-Neerbosschers’, hun familie en nazaten. Het museum stimuleert historisch onderzoek en werkt samen met jeugdzorg, musea, onderwijsinstellingen, kunst en wetenschap.

Wij zoeken per direct

Museumdocenten

Op oproepbasis

  • Een enthousiaste, open en actieve houding naar de leerlingen en begeleiders toe
  • Affiniteit met geschiedenis en cultuurhistorie
  • Flexibele inzetbaarheid
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Ervaring met/in het basisonderwijs
  • Je bent op oproep basis beschikbaar
  • Je woont in (de omgeving van) Nijmegen. Van ’t Lindenhoutmuseum biedt geen reiskostenvergoeding.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan je motivatie en korte CV voor 4 februari 2020 naar de coördinator educatie Roos Geraets: educatie@vantlindenhoutmuseum.nl.

Voor vragen kun je op dinsdag- en woensdagochtend contact opnemen met Roos Geraets. Ze is te bereiken op nummer: 06-49851714.

Solliciteer!

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.