Van Gogh Museum: Collectieregistrar

Het Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt een Collectieregistrar voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 24-01-2020


‘Het Van Gogh Museum maakt het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk en bereikt zoveel mogelijk mensen om hen te verrijken en te inspireren.’

De afdeling Registrar’s Office van het Van Gogh Museum is vanaf april tot augustus op zoek naar een:

Collectieregistrar

24-32 uur per week

Registrar’s Office is met vier registrars de spil in het administratieve en logistieke proces rondom de collectie, aanwinsten en bruiklenen, zowel inkomend als uitgaand, nationaal en internationaal. De registrars werken hierbij nauw samen met diverse afdelingen zoals de afdelingen Collectie & Onderzoek en Collectiebeheer & Restauratie. Deze werkzaamheden kunnen af en toe buiten openingstijden van het museum plaatsvinden.

Wat ga je doen?
Je komt te werken in een ambitieuze en collegiale omgeving waarbij je:

 • De collectiewissels op zaal in het Van Gogh Museum en in De Mesdag Collectie in Den Haag coördineert. Deze wissels vinden regelmatig plaats op maandagavonden, de registrar is daarbij aanwezig.
 • De op- en afbouw, transporten en verzekering van de kleinere presentaties in de vaste collectie coördineert.
 • Overige kunsttransporten coördineert en hierin nauw samenwerkt met transporteurs.
 • De registrar is medeverantwoordelijk voor de registratie van de bruiklenen en standplaatsen in Adlib.

Wie ben jij?
We zoeken een goed georganiseerde en initiatiefrijke collega die het volgende meebrengt:

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren.
 • Je kunt doelmatig blijven handelen door je aan te passen aan veranderende omgeving, taken en verantwoordelijkheden.
 • Je hebt oog voor details en werkt geordend.
 • Je draagt actief bij aan een prettige werksfeer.
 • Onder druk bewaar jij rust en overzicht.
 • Je bent in staat om je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uit te drukken in de Nederlandse en Engelse taal (andere talen is een pre).

Waar kom je terecht
Je komt terecht in een culturele en commerciële werksfeer met een grote variëteit aan mensen en expertises, waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen.

Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 2.840,- en € 3.718,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering, een museumkaart en een gezondheidsregeling. De Museum cao is van toepassing.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je graag aan bij ons team? Stuur ons voor 24 januari aanstaande een sollicitatiebrief met cv (als pdf-bestand), en vermeld duidelijk op welke vacature je reageert. Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton. Mocht je nog meer willen weten, dan kan je voor vragen terecht bij Karlijn Berends op tel. 06-556 978 76. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 6 februari.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Bij vergelijkbare geschiktheid geven we voorrang aan mensen die onze organisatie nog gevarieerder maken. Zo representeren we vanuit onze interne organisatie ook onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.