Stichting Stukafest: Voorzitter

Stichting Stukafest in Utrecht zoekt een Voorzitter voor minimaal 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-02-2020


Stichting Stukafest begeleidt, voorziet en ondersteunt vrijwillige regionale besturen bij het organiseren van culturele optredens in verschillende steden. Met een enorme liefde voor theater, muziek, poëzie, kleinkunst en alle denkbare (meng)vormen van deze kunstdisciplines organiseren zelfstandige besturen ieder jaar hun eigen Stukafest editie. In de grootste dertien studentensteden van Nederland vindt Stukafest plaats gedurende de maand februari.

Stichting Stukafest (Nederland) is de overkoepelende landelijke stichting die de stedelijke besturen ondersteunt, begeleidt en controleert. Stukafest Nederland vraagt fondsen aan en zoekt sponsoren ten bate van de stedelijke besturen, zorgt voor een landelijk design, controleert de boekhoudingen en organiseert een uitgebreid educatietraject om de stedelijke besturen te ondersteunen in hun functie.

Stichting Stukafest is op zoek naar een

Voorzitter

Minimaal 8 uur per week (o,2 fte)

Als voorzitter ben je de aanvoerder van het Stukafest Nederland-team. Je zorgt ervoor dat de deadlines binnen je bestuur behaald worden, werkt aan de continuïteit en verbetering van Stukafest in zijn algemeen, bent contactpersoon voor de Raad van Toezicht en controleert en implementeert het beleid van Stichting Stukafest.

Taken

  • Meeschrijven aan beleidsplannen, jaarverslagen en andere beleidsstukken.
  • Controle op deadlines en workflow van het Stukafest Nederland team.
  • Adviseren en ondersteunen in taken van het Stukafest Nederland team.
  • Contact houden met en op de hoogte stellen van de Raad van Toezicht.
  • Beslissingen maken op beleidsniveau met het Stukafest Nederland team.
  • Stukafest vertegenwoordigen, zowel in functie bij landelijke samenkomsten zoals de Stukafest bootcamps en evaluatiedagen, als uit functie.

Wat vragen wij

  • Ervaring op het gebied van team- en projectmanagement en communicatie.
  • Actieve werkhouding en interesse in de ontwikkelingen binnen Stukafest, op beleidsniveau maar ook op organisatorisch niveau.
  • Ervaring met communicatie op een kritische maar opbouwende manier met zowel actieve bestuursleden als vrijwilligers.
  • Visie over de positie van Stukafest en mogelijke ontwikkeling van het festival in het huidige culturele landschap.

Elk bestuurslid van Stichting Stukafest wordt geacht elke week minimaal 8 uur van hun tijd aan werkzaamheden voor Stukafest te besteden en minimaal drie keer per maand aanwezig te zijn op het Stukafest kantoor in Utrecht.

Wat bieden wij
Het Stichting Stukafest bestuur ontvangt een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden, daarnaast biedt Stichting Stukafest veel mogelijkheid tot persoonlijke groei door middel van (zelf in te plannen) cursussen. Stichting Stukafest biedt daarnaast de mogelijkheid om een groot cultureel netwerk op te bouwen en in de functie veel ervaring op te doen. Verder werkt Stichting Stukafest naar een beleid toe dat volledig uitgaat van de Fair Practice Code.

Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen wij sollicitaties voorzien van een korte motivatie en curriculum vitae.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 februari 2020. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 11 van 2020.

Binnen Stichting Stukafest wordt gestreefd naar diversiteit in culturele achtergrond, netwerk, geografische spreiding en werkervaring. Personen met relatief minder ervaring worden aangemoedigd te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid wordt gekozen voor de kandidaat die complementair is aan de diversiteit van de stichting.

Voor sollicitaties of meer informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met de voorzitter van Stichting Stukafest, Robin van der Sluis, via robin@stukafest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.