Stichting Stukafest: Penningmeester

Stichting Stukafest in Utrecht zoekt een Penningmeester voor minimaal 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-02-2020


Stichting Stukafest begeleidt, voorziet en ondersteunt vrijwillige regionale besturen bij het organiseren van culturele optredens in verschillende steden. Met een enorme liefde voor theater, muziek, poëzie, kleinkunst en alle denkbare (meng)vormen van deze kunstdisciplines organiseren zelfstandige besturen ieder jaar hun eigen Stukafest editie. In de grootste dertien studentensteden van Nederland vindt Stukafest plaats gedurende de maand februari.

Stichting Stukafest (Nederland) is de overkoepelende landelijke stichting die de stedelijke besturen ondersteunt, begeleidt en controleert. Stukafest Nederland vraagt fondsen aan en zoekt sponsoren ten bate van de stedelijke besturen, zorgt voor een landelijk design, controleert de boekhoudingen en organiseert een uitgebreid educatietraject om de stedelijke besturen te ondersteunen in hun functie.

Stichting Stukafest is op zoek naar een

Penningmeester

minimaal 8 uur per week (0,2 fte)

Als penningmeester ontferm je je over de cijfers. Een begroting maken, boekhouden en het voortdurend opmaken van de balans tussen begroting en realisatie zijn centrale taken. Naast dat je verantwoordelijk bent voor de financiën van Stukafest Nederland, sta je ook de penningmeesters van de stedelijke besturen bij met advies en controle.

Taken

  • Opstellen van begroting, balans en jaarrekening.
  • Advies geven over boekhouden en belastingaangifte aan de stedelijke besturen.
  • Bijhouden en controle van boekhouding van Stukafest Nederland.
  • Beslissingen maken op beleidsniveau met het Stukafest Nederland team.
  • Stukafest vertegenwoordigen, zowel in functie bij landelijke samenkomsten zoals de Stukafest bootcamps en evaluatiedagen, als uit functie.

Wat vragen wij

  • Ervaring met het maken van begrotingen en het bijhouden van financiële administraties.
  • Ervaring met boekhoudprogramma e-boekhouden.nl of bereidheid dit programma te leren gebruiken.
  • Ervaring met communicatie op een kritische maar opbouwende manier met zowel actieve bestuursleden als vrijwilligers.
  • Meer dan gemiddelde ervaring met Microsoft Excel / Google Spreadsheets.

Elk bestuurslid van Stichting Stukafest wordt geacht elke week minimaal 8 uur van hun tijd aan werkzaamheden voor Stukafest te besteden en minimaal drie keer per maand aanwezig te zijn op het Stukafest kantoor in Utrecht.

Wat bieden wij
Het Stichting Stukafest bestuur ontvangt een kleine vergoeding voor hun werkzaamheden, daarnaast biedt Stichting Stukafest veel mogelijkheid tot persoonlijke groei door middel van (zelf in te plannen) cursussen. Stichting Stukafest biedt daarnaast de mogelijkheid om een groot cultureel netwerk op te bouwen en in de functie veel ervaring op te doen. Verder werkt Stichting Stukafest naar een beleid toe dat volledig uitgaat van de Fair Practice Code.

Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen wij sollicitaties voorzien van een korte motivatie en curriculum vitae.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 februari 2020. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 11 van 2020.

Binnen Stichting Stukafest wordt gestreefd naar diversiteit in culturele achtergrond, netwerk, geografische spreiding en werkervaring. Personen met relatief minder ervaring worden aangemoedigd te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid wordt gekozen voor de kandidaat die complementair is aan de diversiteit van de stichting.

Voor sollicitaties of meer informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met de voorzitter van Stichting Stukafest, Robin van der Sluis, via robin@stukafest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.