Orchestre Partout: Penningmeester

Orchestre Partout in Haarlem zoekt een Penningmeester (Bestuurslid) | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geen


Orchestre Partout is een orkest met een uniek wereldrepertoire én een muzikale kweekvijver. Sinds 2010 maakt ze muziek met bewoners in asielzoekerscentra en speelt ze concerten op diverse podia. Alle muzikanten brengen eigen muziek in; van stampende Koerdische dansen tot omfloerste Syrische ballades.

Orchestre Partout organiseert wekelijks muziekles en repetities in azc Amsterdam, azc Heerhugowaard en azc Dronten. Elke locatie heeft een eigen leerorkest. Daarnaast treedt ze naar buiten met Les Super Étoiles de Partout, het sterrenorkest dat zich richt op professionele poppodia en festivals. Tevens organiseert ze jaarlijks een samenwerkingsproject met uiteenlopende bands en gezelschappen.

Afgelopen 10 jaar is Orchestre Partout gegroeid van een gepassioneerd en vaak vrijwillig netwerk van muzikanten naar een professionele projectorganisatie. Orchestre Partout wordt geleid door Ted van Leeuwen en Titia Bouwmeester. De organisaties werkt vanuit Haarlem met diverse freelancers en vrijwilligers op het gebied van muziek, techniek en PR. Orchestre Partout heeft een betrokken en maatschappelijk actief bestuur. Het bestaat uit Egbert Fransen, Fronnie Biesma en Arno Duivestein.

De ambitie is de organisatie komende jaren te laten groeien. Komende jaren wil Orchestre Partout haar methodiek overdragen aan ondernemende muzikanten zodat ze meer nieuwkomers kan bereiken in azc’s verspreid over het land. De organisatie is op dit moment afhankelijk van projectfinanciering. Structurele financiering is noodzakelijk om de organisatie op de huidige schaal te continueren en te laten groeien.

Orchestre Partout zoekt een

Penningmeester (Bestuurslid)

die zin heeft om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie

voor circa 3 vergaderingen per jaar

Profiel:
We zijn op zoek naar een penningmeester die zin en tijd heeft om zijn/haar netwerk, kennis en ervaring met financieel management in te zetten om Orchestre Partout verder te laten groeien. Een accountant misschien. Iemand met affiniteit voor de culturele sector en betrokkenheid bij vluchtelingen. Bij voorkeur iemand die ervaring heeft met fondsen en subsidies.

Samen met andere bestuursleden ben je verantwoordelijk voor de strategie en het beleid van Orchestre Partout. Het gaat om een onbezoldigde functie. Er zijn 3 bestuursvergaderingen per jaar.

We streven binnen het bestuur naar een goede balans tussen man, vrouw, culturele achtergrond en leeftijd. Kandidaten met een achtergrond als vluchteling worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerd?
Pas je binnen dit profiel, en heb je zin om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Orchestre Partout? Stuur een korte motivatie met cv ter attentie van Fronnie Biesma, secretaris, via onderstaande solliciteerbutton.

Wil je meer informatie of eerst even bellen? Stuur een mailtje (orchestrepartout@outlook.com) dan neemt Fronnie contact met je op.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.