SPACE: Zakelijk Leider / Producent

SPACE in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider / Producent voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 22-01-2020


SPACE brengt een unieke vorm van interactief documentaire theater. De projecten bevinden zich op de grens van fictie en werkelijkheid. Complexe maatschappelijke thema’s, de ‘wicked problems’ van onze tijd, worden doorgrond en via ‘de politiek van het persoonlijke’ herkenbaar en invoelbaar gemaakt voor een breed publiek. SPACE zoekt naar het verhaal dat we met elkaar delen, zonder de verschillen uit de weg gaan. SPACE wordt gevormd door artistiek leider Petra Ardai, dramaturg Marieke en een wisselende samenstelling van artiesten/kunstenaars. Rond het werk van SPACE is er een netwerk van (internationale) partners ontstaan.

Het project Digest The Future is momenteel het belangrijkste project van SPACE. Tijdens dit terugkerende multidisciplinaire event delen we onze kennis en ervaringen via de verbeelding. Stapsgewijs ontstaat er een nieuw soort dialoog waarin we met elkaar op verschillende manieren de toekomst toe-eigenen. We verkennen wat er in de weg staat van verandering. Grote thema’s als klimaat, migratie, technologische ontwikkelingen en Europa worden dichterbij gebracht, naar menselijke proporties en verbonden met ons dagelijks leven. Oeroude verteltradities worden in dit event verbonden met zintuiglijk toekomstdenken.

De storytellingmethode van SPACE wordt ook als leermiddel buiten de kunstsector toegepast, onder andere bij Amsterdam Living Lab in samenwerking VU Societal Resilience, banken en het meerjarig Erasmus+ project Oeduverse in samenwerking met internationale universiteiten.

SPACE wil met kunst de wereld actief verbeteren.

SPACE/ Petra Ardai zoekt een zakelijk leider/producent die zich thuis voelt binnen cross-sectorale en internationale samenwerkingen.

Zakelijk Leider / Producent

20 uur per week

Functieomschrijving
We zoeken een zakelijk leider/producent die zowel de taal van de culturele sector spreekt als die van de publieke sector en het bedrijfsleven of ervoor open staat dit verder te ontwikkelen. We zijn zelf zeer zelfstandig en actief in netwerken en acquisitie. We zoeken dan ook iemand die mee wil innoveren en groots durft te denken. Iemand die ons netwerk en onze acquisitie versterkt, verbreedt en tot wasdom brengt. Iemand die graag communiceert met partners, naast ons ook opdrachten binnenhaalt en het traject helpt uitwerken en volledig zakelijk begeleidt. Iemand met realiteitszin en ondernemerschap.

We zoeken iemand die thuis is – ervaren of juist jong, leergierig en enthousiast – in fondsenwerving en het coördineren van de algemene zakelijke leiding van een kleinere stichting (jaarverslagen, afrekeningen, belastingzaken, contracten maken). Professioneel en secuur, met voorkeur kun je ook met EU-subsidies en grotere subsidietrajecten omgaan.

We zoeken NIET naar iemand met een kantoormentaliteit maar naar een zakelijk leider/producent die creatief en actief meedenkt en met ons de organisatie vormgeeft zodat bovenstaande werkmethode duurzaam impact krijgt en onze plannen en samenwerkingen naar een hoger plan gebracht worden.

Wat bieden we?

  • Een actieve en ondernemende functie waarin je inbreng gewaardeerd wordt
  • Ruimte om de organisatie mee vorm te geven en nieuwe projecten te ontwikkelen
  • Een belangrijke bijdrage leveren aan zingevende en innovatieve activiteiten met partijen binnen en buiten de kunstsector
  • Een startbudget dat we graag investeren in de samenwerking met een ondernemend persoon die vervolgens zorgt voor zijn/haar eigen inkomsten en natuurlijk die van ons
  • Het is een functie in zelfstandig ondernemersverband waarin je flexibel met je tijd om kan gaan, naast mogelijk andere opdrachten

Vanaf wanneer?
We zoeken in principe per direct iemand. Reageren kan tot 22 januari met een korte motivatie + cv.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.