Rijksmuseum: Floormanager

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Floormanager voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-02-2020


Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit heel de wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

Naast het feit dat we erg trots zijn op het museum is onze missie: iedere bezoeker een unieke en persoonlijke ontvangst te bezorgen met de ambitie het meest gastvrije museum ter wereld te worden.

Is het jouw ambitie om een bijdrage te leveren aan deze missie en stroomt ‘hospitality’ door jouw bloed?

Wij zoeken een:

Floormanager

Voor 24-32 uur per week

Functie-informatie
In deze dynamische baan zorg jij ervoor dat de uitvoering van de publieksdienstverlening (kassa, garderobe, groepenopvang, winkel, informatiebalie, multimediabalie) op een vlekkeloze manier verloopt. Je stuurt het team van (+/-130) publieksmedewerkers samen met 6 floormanagers operationeel aan. In het team doen we er alles aan om bezoekers een optimale beleving te bezorgen.

In deze functie

 • geef je leiding aan het frontoffice team met daarbij alle publieksdienstverlening taken;
 • coach, motiveer en ontwikkel je jouw team met daarbij de daaruit vloeiende zorg en administratie voor personele zaken;
 • draag je de Hostmanship missie van Frontoffice uit, niet alleen naar jouw team, maar ook naar de bezoekers en zorg je ervoor dat het team dit weer uitdraagt naar buiten toe;
 • optimaliseer en voer je het beleid uit;
 • voer je de voorgeschreven taken uit in geval van calamiteiten;
 • verzorg je diverse beheers- en controle-taken met betrekking tot de kassa’s en winkel.

Jij beschikt over

 • minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • in ieder geval 5 jaar relevante (leidinggevende) ervaring in een vergelijkbare functie in een publieksgerichte branche;
 • een dienstverlenende en representatieve instelling;
 • improvisatievermogen en je bent sterk in het oplossen van problemen;
 • uitstekende contactuele vaardigheden in het Engels en in het Nederlands en bij voorkeur nog een andere vreemde taal;
 • flexibiliteit: je werkt ook in het weekend, avonduren en op feestdagen.

Arbeidsvoorwaarden
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond. Het Rijksmuseum valt onder de museum cao.

Het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring en wordt ten hoogste gewaardeerd in schaal 8, minimaal € 2.643,- en maximaal € 3.370,- bruto per maand, bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief eindejaarsuitkering en vakantietoelage. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna verlenging kan plaatsvinden.

Voor deze functie zal een assessment worden afgenomen.

Vragen?
Voor nadere inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Karen Keeman, Facilitair Manager, telefoonnummer 020-674 7409. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, telefoonnummer 020-674 7304.

Sollicitaties en procedure
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen (alle) sollicitanten van harte uit te reageren.

We ontvangen graag uiterlijk zondag 2 februari 2020 jouw sollicitatie. Solliciteren doe je via de online sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.