Plein Theater: Vrijwilligers

Plein Theater in Amsterdam zoekt Vrijwilligers op oproepbasis | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 14-03-2020


PLEIN THEATER is het Podium van de wereld om ons heen, een ruimte met een eigenzinnig en divers programma voor iedereen. Wij presenteren voorstellingen aan kinderen, jongeren en een volwassen publiek en zijn naast een presenterend podium ook een theater voor experiment met een internationale oriëntatie en een producerend en samenwerkend theater. Wij staan open voor het maatschappelijke, gaan met onderzoekende blik het experiment aan en zijn verbonden met de dynamiek van de wereld om ons heen.

Ons theaterhuis opereert onder het concept van een plein, een niet-conditionele ruimte binnen een afgebakend terrein. Een plein weerspiegelt de ziel van een gemeenschap en heeft een dagelijkse dynamiek, met onverwachte en ingeplande activiteiten. Ons theater bestaat uit een podium, een nieuw productiehuis en een eetlokaal.

Vrijwilligers

zaal- of kassa- of bar-vrijwilligers in ons theater in Oost

oproepbasis

We zijn opzoek naar mensen die het leuk vinden om in ons theatervrijwilligers te zijn tijdens de voorstellingsavonden en -middagen. Deze vrijwilligers zijn meestal lange tijd verbonden aan het huis en draaien korte avonden. Je kan zelf je rooster indelen.

Kassadienst
Als kassamedewerker ben jij het gezicht bij binnenkomst van PLEIN THEATER. Je bent enthousiast, gastvrij en hebt interesse in theater en dans of Amsterdam Oost. Het publiek koopt bij jou kaarten voor de voorstelling of haalt gereserveerde kaarten op. Computer technische en sociale vaardigheden zijn hierbij belangrijk. Je bent een uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig.

Zaalcoördinator
Als zaalcoördinator ben jij het gezicht bij aanvang van de voorstelling. Je bent enthousiast, gastvrij en hebt interesse in theater en/of dans. De zaalcoördinator is het aanspreekpunt voor het publiek voor en na de voorstelling. Je communiceert met de kassa, de techniek en het theatergezelschap, coördineert de in- en uitloop en draagt zorg voor het soepel verlopen van de ochtend / middag / avond. De zaalcoördinator houdt de ticketcontrole aan de deur en geeft incidenteel een introductie.

Allround vrijwilliger
Ben jij geïnteresseerd in een breder takenpakket en vind je het leuk om bij te springen waar nodig? Soms zelfs achter de bar ? Meld je dan aan als allround vrijwilliger. In de uitvoering van onze programmering en activiteiten zijn er tal van zaken waar jij ons bij kunt helpen. Je opereert als vliegende keep binnen de organisatie en bent op meerdere fronten inzetbaar. Ben je ergens goed in, zoals fotograferen, filmen, geluidstechniek of iets totaal anders? Wij staan open voor eigen inbreng.

Wij bieden een fijne, creatieve en leerzame omgeving met een gezellig team en de kans om ervaring op te doen binnen jouw interessegebied. Als vrijwilliger ben je een onmisbaar en gelijkwaardig onderdeel van Team PLEIN THEATER en draag je bij aan het theaterhuis. Bovendien kun je altijd onze voorstellingen bekijken, mits deze niet uitverkocht is. Wij vragen dat je regelmatig beschikbaar bent voor een langere periode met een minimum van twee diensten per maand voor een half jaar. Onze jeugdprogrammering draait op de woensdagochtend- en zondagmiddag. Andere programmering draait in de middag of avond.

Wil je bij ons vrijwilliger worden, stuur dan snel een brief waarin je iets over jezelf vertelt en vertelt over je motivatie voor de aanmelding naar: info@plein-theater.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.