Nederlands Openluchtmuseum: Medewerker Beheer en Behoud

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en Amersfoort zoekt een Medewerker Beheer en Behoud voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-02-2020


Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee op reis door de tijd, van heel vroeger tot nu. In binnen- en buitenmuseum. In verhalen, collecties, gebouwen en presentaties. Fysiek en online. In Arnhem maar ook landelijk met onder andere het Canonnetwerk, de Maand van de Geschiedenis en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Met jaarthema’s verbinden we grote en kleine geschiedenissen, regio’s, steden, dorpen en – vooral – mensen. We zijn ervan overtuigd dat wie zich in zijn / haar verleden verdiept, zichzelf beter leert kennen.

Met jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers zijn we een van de best bezochte musea in Nederland. We vertellen, verbeelden en delen de geschiedenis vanuit het perspectief van het dagelijks leven van gewone mensen. In het buitenmuseum beleef je die kleine geschiedenis van mensen als jij en ik. Het binnenmuseum herbergt de interactieve presentatie van de Canon van Nederland die je door vijftig vensters zicht biedt op de grote geschiedenis van ons land.

Afdeling Collectiebeheer
Het museum is bezig met de aankomende verhuizing van alle depotcollecties van het museum naar het Collectiecentrum Nederland (CCNL) in Amersfoort. De nadruk (meer dan 80% van de tijd) zal de komende tijd liggen op werkzaamheden die met deze verhuizing te maken hebben. De resterende tijd zal worden besteedt aan werkzaamheden op het museum of in de externe depots in Huissen, Schaarsbergen en Tiel.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega.
Kom jij bij ons werken?

Medewerker Beheer en Behoud

32 uur per week

De ideale medewerker beheer en behoud heeft een afgeronde opleiding aan de Reinwardt Academie of vergelijkbaar. Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal twee jaar ervaring op het gebied van collectiebeheer- en behoud.
 • Gedegen kennis en ervaring met Adlib.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met collectiehulpverlening (CHV).
 • Affiniteit met de collectie van het Nederlands Openluchtmuseum.
 • In bezit van rijbewijs B.

Om de functie van een goede invulling te kunnen geven, ben je communicatief, betrouwbaar, zorgvuldig en flexibel. Bovendien kun je goed zelfstandig maar ook in teamverband werken. En ben je gewend te werken met een strakke planning en deadlines.

Werkzaamheden & Verantwoordelijkheden
Als medewerker Beheer en Behoud verricht je werkzaamheden voor het fysiek beheer en behoud, registratie, restauratie en conservering van de roerende collectie. Je doet dat zodanig dat het voldoet aan de administratieve en fysieke museale normen en conform de erfgoedwet. Het volgende behoort tot de taken:

 • Bemenst het verhuisbureau, minimaal twee dagen per week in Amersfoort.
 • Verricht werkzaamheden ter ondersteuning van de verhuizing naar en inrichting van de collecties van het museum in CCNL.
 • Jaarlijkse standplaats controle en schoonmaak.
 • Periodieke inspectie van roerende collectie op aanwezigheid en fysieke conditie op het museum.
 • Doet conditiecontrole en maakt conditierapporten bij bruiklenen, en andere voorkomende gevallen.
 • Indien nodig optreden als koerier.
 • Neemt juiste maatregelen voor het waarborgen en optimaliseren van het fysieke behoud en beheer van de roerende collectie.
 • Verricht actieve en passieve conserverende handelingen ten behoeve van de collectie, een en ander in overleg met de conservatoren en hoofd van de afdeling.
 • Draagt bij aan inrichting en ontruiming van collectie in vaste en tijdelijke presentaties van het museum.
 • Deelname aan het CHV-team (Collectie Hulp Verlening) en/of CHV-coördinatie.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een contract voor twaalf maanden voor 32 uur per week. Met uitzicht op verlenging tot uiterlijk 31 december 2021. Inschaling is volgens schaal 6 van de Museum-cao en bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.314,00 en maximaal € 2.850,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Interesse?
Herken je jezelf in het functieprofiel dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw motivatie en CV vóór 19 februari 2020 naar ikwilsolliciteren@openluchtmuseum.nl.

Het eerste gesprek vindt plaats op 24 of 25 februari 2020.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Saskia Rutten, hoofd Collectiebeheer. Je kunt haar bereiken per mail via s.rutten@openluchtmuseum.nl of per telefoon via 06-3066 2106. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de afdeling Personeel & Organisatie via telefoonnummer
026-3576274.

Interne kandidaten hebben de voorkeur bij gelijke geschiktheid.

Het Nederlands Openluchtmuseum respecteert de privacy en gaat zorgvuldig met jouw gegevens om.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.