MU: Senior Medewerker Communicatie

MU in Eindhoven zoekt een Senior Medewerker Communicatie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-02-2020


MU is een Hybrid Art House in een rijk internationaal netwerk van creatieve makers die met elkaar verkennen wat kunst kan zijn. MU presenteert en initieert hybride kunst voor een divers, breed en internationaal publiek. Ze signaleert en agendeert de nieuwste ontwikkelingen op artistiek, technologisch en maatschappelijk vlak en brengt deze naar publiek.

MU kent drie pijlers: publiekspresentaties, talentontwikkeling en educatie. Ze onderzoekt, bevraagt, deelt, stimuleert talent en zwengelt de dialoog aan over de laatste ontwikkelingen in de (kunst)wereld van morgen. Hierbij werkt MU intensief samen met kunstenaars en met culturele en maatschappelijke partners in de regio, binnen- en buitenland. MU is een aanjager van en knooppunt in het kunstklimaat van Eindhoven, Brabantstad en Nederland. Ze vertakt dit wereldwijd door haar talenten, als ook onderdelen van het publieksprogramma, internationale podia te bieden.

Senior Medewerker Communicatie

24 tot 32 uur per week

Ben jij degene die MU, ons artistieke programma en de kunstenaars met wie we werken, online en offline in de spotlights weet te zetten? We zoeken iemand met inhoud, een vlotte pen en een snelle geest. Iemand die zowel in woord als in posts, memes en pics de wereld laat weten waar MU voor staat. Iemand die met enthousiasme het MU-team versterkt en zelfstandig de schouders onder de online en offline communicatie wil zetten (van A tot Z – zowel strategisch als uitvoerend). Om deze klus te klaren werk je nauw samen met het programmateam van MU, onze externe vormgevers, fotografen en tekstschrijver.

Wat je doet

 • Je ontwikkelt en rolt samen met de directie en vormgevers een frisse communicatiestrategie voor de lange termijn uit.
 • Je bedenkt slimme en scherpe acties om de uiteenlopende doelgroepen van MU te bereiken.
 • Je coƶrdineert en organiseert de volledige marketing, communicatie en PR van MU.
 • Je verdeelt taken en bewaakt de voortgang van alle lopende campagnes.
 • Je maakt jaar- en projectbegrotingen, je bent verantwoordelijk voor het beheer van het budget en rapporteert aan de directeur.
 • Je werkt actief mee aan het schrijven van subsidieaanvragen, verantwoordingen en verslagen.
 • Je onderhoudt contact met lokale, nationale en internationale pers en kent de specifieke kanalen die voor MU relevant zijn.

Jij bent in het kort
Een sterke communicator. Je weet zowel collega’s als publiek, pers en partners te inspireren en motiveren. Online communicatie kent geen geheimen voor je maar je weet ook hoe je mensen bereikt en overtuigt zonder een scherm ertussen. Je weet structuur aan te brengen in de grote hoeveelheid informatie die vanuit MU de wereld in gaat en hebt daar plezier in.

Wij vragen

 • Je hebt tenminste een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in de creatieve sector of een duidelijke interesse in kunst en cultuur.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van een strategisch communicatieplan.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je kunt snel beginnen.
 • We zien het als een pre, als je al een netwerk met de pers hebt.

Wij bieden

 • Een veelzijdige functie van 24 tot 32 uur met salariĆ«ring die past bij deze functie.
 • Een informele en creatieve organisatie.
 • Een omgeving waarin je samenwerkt met een klein, ambitieus, dynamisch en collegiaal team.

MU onderschrijft de code Culturele Diversiteit & Inclusie. In geval van gelijke geschiktheid, zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die complementair is aan de diversiteit binnen onze organisatie.

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf, film of laat ons op een andere overtuigende wijze weten dat je interesse hebt om het MU team te versterken. Stuur je cv en motivatie uiterlijk zondag 2 februari 2020 naar vacatures@mu.nl.

Wil je meer weten? Mail of bel dan naar angelique@mu.nl / 06-533 628 74 of naar gieske@mu.nl / 06-290 105 65.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.