Hogeschool van Amsterdam: Projectleider

De Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam zoekt een Projectleider voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-01-2020De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun eigen toekomst en aan die van hun omgeving. De HvA is een centrum van verbinding tussen disciplines, tussen uiteenlopende mensen en het werkveld in en om Amsterdam.

Zo biedt de HvA studenten én medewerkers alle faciliteiten om hun talent te kunnen ontplooien in studie en werk. Midden in de grote stad krijgen studenten en medewerkers de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

FLOOR opent je ogen!
De Bibliotheek UvA/HvA verzorgt de ondersteuning van het onderwijs en onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam en beheert het erfgoed van de Universiteit (Allard Pierson).

Binnen de Bibliotheek HvA fungeert FLOOR, het culturele platform van de HvA, als een plek voor inspiratie, kennisdeling en ontmoeting. Op een laagdrempelige manier organiseert FLOOR een doorlopende programmering waaronder debatten, lezingen, filmvertoningen, exposities, meet-ups, open podia, symposia, voorstellingen en een keer per jaar de TEDxHvAmsterdam. Via een interdisciplinaire programmering maakt FLOOR maatschappelijke tendensen, trends en vraagstukken zichtbaar en bespreekbaar op de campus. We streven ernaar te allen tijde een inclusieve ontmoetingsplek te zijn waar studenten, medewerkers, docenten, buurtbewoners, Amsterdammers en andere geïnteresseerden van alle achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en gratis programma’s kunnen bezoeken. FLOOR is de blikverruimer, de verbinder en de inspirator van de HvA.

FLOOR heeft binnen de HvA een klankbord in een programmaraad, bestaande uit vertegenwoordigers uit de diverse doelgroepen binnen de HvA, die FLOOR ondersteunt bij het uitdragen van haar visie en missie. FLOOR werkt samen met de bibliotheek UvA/HvA (Kennis op de Campus, UvA Live) en vele partners binnen de HvA en in de stad.

FLOOR zoekt met directe ingang een

Projectleider

0,8 fte

De functie
Je bent als projectleider medeverantwoordelijk voor de programmering en de uitvoering van activiteiten van FLOOR en je zorgt samen met de collega’s van FLOOR (projectmanager, collega-projectleider, communicatiemedewerker) voor de uitwerking en planning van de programmering van FLOOR.

Verder voer je als projectleider bij FLOOR de volgende werkzaamheden uit:

 • het zelfstandig ontwikkelen van inhoudelijke programmering (onderwerpen uitdiepen, programma-opzet ontwikkelen, tekst schrijven, samenwerkingspartners zoeken, sprekers selecteren);
 • het zelfstandig managen van programmering (coördinatie, planning en voortgang bewaken, draaiboeken maken, productie, financiën, rapportage);
 • aanwezig zijn en in goede banen leiden van evenementen op de dag van uitvoering;
 • het actief ophalen van ideeën en plannen voor de programmering van FLOOR bij de faculteiten en opleidingen en externe betrokkenen;
 • initiëren en onderhouden van relaties met partners in de stad;
 • initiëren van interne samenwerkingen met onder andere Allard Pierson (UvA Live), Kennis op de Campus;
 • medeverantwoordelijk voor de communicatie en marketing van FLOOR;
  structureel rapporteren aan de projectmanager over de voortgang en realisatie van de projecten.

Wij zoeken
Naast de kerncompetenties van de bibliotheek (samenwerken, klantgerichtheid en leervermogen) is professionaliteit belangrijk. Je bent een energieke persoonlijkheid die werken op onregelmatige tijden geen probleem vindt. Je houdt van aanpakken en maakt gemakkelijk contact.

Kennis en vaardigheden

 • ervaring met het ontwikkelen van inhoudelijke programmering is een vereiste;
 • ervaring met het organiseren van activiteiten voor onze focusdoelgroep (17-25 jaar);
 • minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • belangstelling voor het hoger onderwijs;
 • actieve netwerker;
 • gevoel voor (politieke- en bestuurlijke) verhoudingen;
 • ervaring op het gebied van marketing en communicatie (website, social media en dergelijke) is een pre;
 • ervaring met projectadministratie en het financieel onderbouwen van voorstellen is een pre;
 • een visie op diversiteit en inclusie.

Informatie
Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Marte Rijsdijk, Project Manager FLOOR, tel. 06-383 190 18 of m.k.rijsdijk@hva.nl of Gerdie Limonard, hoofd Bibliotheek HvA, tel. 06-211 551 93 of g.h.m.limonard@hva.nl.

Wij bieden
De functie is ingedeeld in het Hay-profiel projectleider 2. De aanstelling is in eerste instantie op tijdelijke basis voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid voor de functie en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden behoort een vaste aanstelling na een jaar tot de mogelijkheden. Het bruto maandsalaris bij een voltijdsaanstelling bedraagt, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring minimaal € 2.581,-  en maximaal € 3.815,-  bruto per maand (functionele schaal 9).

Talent als basis, diversiteit als kracht
De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Sollicitaties
Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

De selectiegesprekken staan gepland in de eerste week van februari.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Meer informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op onze website WerkenbijdeHvA.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.