Het Nieuwe Instituut: Functioneel Applicatiebeheerder / ICT Projectmedewerker

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Functioneel Applicatiebeheerder / ICT Projectmedewerker voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 21-02-2020Het Nieuwe Instituut is er voor publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is en voor professioneel ontwerpend Nederland. Het Nieuwe Instituut beheert en ontsluit de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt per direct een

Functioneel Applicatiebeheerder/ ICT Projectmedewerker

32 tot 40 uur per week

Wat houdt de functie in
Als functioneel applicatiebeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor belangrijke organisatie brede applicaties en het gebruik hiervan. Voor nieuwe medewerkers ben je, samen met de collega’s van de ICT-servicedesk, het eerste moment van contact en maak je ze wegwijs in verschillende applicaties, zoals het CRM-systeem, urenverantwoording, documentenbeheer, et cetera.

Bij inhoudelijke vragen van gebruikers over de werking van de applicaties hoe doe ik of kan ik bepaalde applicatiefuncties het beste toepassen help je de gebruikers op weg. De taken als ICT-medewerker bestaan uit het contact met leveranciers, het behandelen van binnenkomende mail, het bijhouden van ICT-apparatuur uitgiften en het assisteren van teamleider ICT. Bij Het Nieuwe Instituut worden regelmatig ICT-projecten uitgevoerd, zoals het zoeken naar nieuwe toepassingen om werkprocessen beter geautomatiseerd te ondersteunen of het vervangen van ‘legacy’ applicaties. In projecten wordt van je verwacht dat je proactief deelneemt en meedenkt aan mogelijke oplossingen.

De functie omvat

 • Het uitvoeren van functioneel applicatiebeheer voor diverse applicaties waaronder onder andere: SharePoint voor documentenbeheer, Exact Synergy voor tijdregistratie, CRM-systeem, Dashboard (sociaal intranet).
 • Bijhouden registratie ICT-faciliteiten, zoals de uitgifte van smartphones en laptops.
 • Je helpt gebruikers met hun vragen of het gebruik van applicaties, de hoe doe ik vragen.
 • Bij de afhandeling van incidenten die zijn aangemeld bij de servicedesk assisteer je, waar nodig geacht, tussen onze externe ICT-ondersteuners en onze gebruikers.
 • Je signaleert als er vragen zijn die frequent voorkomen aangaande het gebruik van een applicatie en stelt hiervoor mogelijke oplossingen op om gebruikers proactief te informeren.
 • Het opstellen van (korte) handleidingen aangaande applicatiegebruik behoort tot je taken.
 • Je verzorgt een deel van de communicatie over ICT-gerelateerde onderwerpen richting de gehele organisatie.

Binnen (ICT-)projecten werk je mee aan het gezamenlijk behalen van de projectdoelstellingen en

 • Kun je gebruikerswensen vertalen naar applicatiefunctionaliteiten.
 • Projectmedewerkers begeleiden met het opstellen van een programma van eisen en wensen.
 • Op basis van een PvE ga je op zoek gaan naar mogelijke oplossingen, kandidaat producenten en leveranciers.
 • Begeleid je samen met de projectleider en teamleden het selectieproces.
 • Assisteren en adviseren bij het opstellen van een planning en implementatietraject.

Wij vragen

 • Je hebt een HBO-niveau in denken en werken.
 • Minimaal drie jaar ervaring als (functioneel) applicatiebeheerder.
 • Goede en actuele kennis van SharePoint, Exact (Synergy).
 • Je wordt enthousiast van kunnen uitleggen hoe een applicatie werkt aan anderen.
 • Je bent klantgericht, geduldig, flexibel en stressbestendig.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelingen vaardigheden in het Nederlands.
 • Je bent proactief, oplossingsgericht en ondernemend in het signaleren en voorkomen van applicatie knelpunten en problemen.
 • Je kunt goed analyseren en snapt dat het sociale, menselijke component van je functie erg belangrijk is om gebruikers goed te kunnen helpen.
 • Je houd ervan om de administratie, archivering, verslaglegging goed op orde te hebben.
 • Je bent een echte teamspeler en duizendpoot.

Wij bieden
Een aanstelling voor één jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen per email met teamleider ICT, Mark van Hoorn, m.vanhoorn@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, HR adviseur, 010 – 440 13 26.

Reageren
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en CV, kunnen tot en met 21 februari 2020 gestuurd worden naar: de heer B. Mousavi, General Manager Erfgoed en Facilitair Beheer, via hr@hetnieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden. Bij onderlinge afweging van kandidaten geldt bij gelijke geschiktheid een voorkeur voor interne kandidaten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.