Forteiland Pampus: Lid Raad van Toezicht

Forteiland Pampus in Muiden zoekt een Lid Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-03-2020


In 1895 was het zover, de oplevering van Forteiland Pampus als sluitsteen van de Stelling van Amsterdam. Destijds een hoogtepunt van innovatie. Sindsdien gebeurde er veel: De Stelling van Amsterdam raakte buiten gebruik, Forteiland Pampus werd verlaten en raakte in verval. In de jaren ‘90 werd het eiland gered door stichting Forteiland Pampus en wist men het erfgoed weer toegankelijk te maken voor het publiek. Wat in al die jaren niet is veranderd, is het principe van Forteiland Pampus als zelfvoorzienend eiland. En wat erbij kwam, is de historische waardering van de Stelling van Amsterdam als UNESCO-werelderfgoed met Forteiland Pampus als zijn boegbeeld.

Vandaag de dag is Forteiland Pampus dé plek waar (internationale) bezoekers de rijke geschiedenis van de Stelling van Amsterdam kunnen ervaren dankzij presentaties als het onlangs geopende ‘Het Geheime Wapen van Amsterdam’, of de dubbele fototentoonstelling ‘Forten van Boven’ in de droge gracht. Naast de museale bezoeker wordt dit bijzondere erfgoed ook voor andere doelgroepen opengesteld, dankzij dinerconcepten, trouwerijen, workshops en bedrijfsfeesten. Forteiland Pampus heeft zich op deze manier weten te ontwikkelen tot een nationaal cultuurhistorisch baken waar voor elke Nederlander iets te beleven is.

Stichting Forteiland Pampus werkt als een culturele onderneming aan de duurzame overlevering van zijn geschiedenis. De stichting is aangemerkt als culturele Anbi. Bij de organisatie werken ruim tien betaalde medewerkers en 85 vrijwilligers. Gelieerd aan de stichting zijn nog eens 15-20 betaalde medewerkers en een grote poule ambulanten aan het werk voor horeca en evenementen. Zo’n 62.000 bezoekers kwamen in 2019 naar Pampus. Voor komende jaren heeft Pampus vergaande ambities om te ontwikkelen tot duurzaam zelfvoorzienend erfgoed.

Forteiland Pampus zoekt een

Lid Raad van Toezicht

met cultuur en/of erfgoed als achtergrond

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht (RvT) van Forteiland Pampus ondersteunt de directeur-bestuurder door de missie en visie te bewaken en toezicht te houden op het beleid van de instelling. De Raad van Toezicht fungeert als klankbord voor de directeur-bestuurder en zet zijn netwerk, kennis en kunde in ten behoeve van de organisatie van Pampus.

De Raad van Toezicht komt gewoonlijk vijfmaal per jaar in vergadering bijeen. Daarnaast wordt van de leden verwacht dat zij op ad hoc basis beschikbaar zijn voor overleg en aanwezig zijn bij speciale evenementen. De leden voeren hun functie onbezoldigd uit.

Profiel lid Raad van Toezicht (erfgoed/museaal inhoudelijk)

  • Een teamspeler met een ondernemende, proactieve instelling;
  • Kennis over, inzicht in, en/of ervaring bij een culturele instelling;
  • Affiniteit met erfgoed en/of de positie van Pampus als culturele instelling in de Metropoolregio;
  • In staat om op strategisch niveau en als klankbord rolvast mee te denken over de koers van de organisatie en hoe Pampus zijn rol neemt in het maatschappelijk debat;
  • Draagt bij aan diversiteit en inclusiviteit;
  • Voldoende tijd en beschikbaarheid.

Solliciteren en praktische informatie over de procedure
Geïnteresseerden kunnen een motivatie en een Curriculum Vitae e-mailen naar de directeur-bestuurder Tom van Nouhuys (tom@pampus.nl). Wij ontvangen deze graag uiterlijk 1 maart 2020.

Meer weten?
Meer informatie over Pampus kunt u vinden op www.pampus.nl. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met de Tom van Nouhuys (tom@pampus.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.