Cineville: Backend Developer

Cineville in Amsterdam zoekt een Backend Developer voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geen


Wie zijn wij?
Wij zijn een jong, eigenwijs en snel groeiend bedrijf, in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen de bioscoop in te krijgen. Dat doen we met een filmabonnement voor oneindig filmbezoek in meer dan 45 filmtheaters door heel Nederland.

Inmiddels zetten we onze software ook in voor andere culturele initiatieven. Met een klein, ambitieus en interdisciplinair team werken we samen om zowel onze pashouders als die van andere culturele organisaties de beste (bezoek)ervaring te bieden. Techniek staat hierbij centraal: we ontsluiten de duizenden voorstellingen van alle aangesloten locaties, zorgen dat 70.000+ pashouders gebruik kunnen maken van hun pas, houden hun 1.000.000+ bezoeken per jaar bij en verwerken de billing in-house.

Als backend developer bij Cineville werk je aan een software platform voor de culturele sector.

Backend Developer

0,8 fte (32 uur)

Werken bij Cineville als developer
Onze backend bestaat uit meerdere losse services en microservices die in eigen beheer gebouwd zijn en continu doorontwikkeld worden. We gebruiken met name Python met Postgres, MongoDB en ElasticSearch als databases. RabbitMQ gebruiken we om onze systemen met elkaar te kunnen laten communiceren. Ons software platform zetten we behalve voor Cineville ook in voor andere organisaties en dat gaan we komend jaar nog verder uitbreiden.

Onze ambitie is om bij te dragen aan een rijkere culturele sector in Europa. Als backend developer speel je daarin een grote rol. Daarbij sta je niet alleen: je werkt samen met drie andere developers die het belangrijk vinden om kennis en ervaring uit te wisselen en kritisch te blijven kijken naar verbeteringen.

Cineville is een relatief kleine organisatie en horizontaal georganiseerd. Je hebt veel inspraak in de algehele richting van Cineville en het software platform door nieuwe ideeën en projecten te initiëren. Van jou als developer verwachten we dat je het leuk vindt actief onderdeel uit te maken van een klein en gedreven team.

Wie zoeken we?

 • Je hebt ervaring met het uitdenken, opzetten en uitrollen van Python webapplicaties en micro-services
 • Je hebt een gedegen kennis van SQL, data-architectuur en database-optimalisaties. Ervaring met data-analyse en datavisualisatie is een pre
 • Je code is clean, schaalbaar en leesbaar. Je hebt kennis van Design Patterns en interesse deze op steeds andere manieren in te zetten
 • Je maakt het liefst dingen in teamverband waar mensen iets aan hebben
 • Je bent leergierig en altijd op zoek naar hoe iets beter kan
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar
 • Je zoekt een plek waar je voor langere tijd wilt blijven werken

Het vieren en stimuleren van diversiteit in de breedte (opleiding, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) vinden we bij Cineville vanzelfsprekend en belangrijk. Film is voor iedereen, dus deze vacature ook.

Wat bieden wij?

 • Een (fulltime) aanvangssalaris tussen de € 2.610,- en € 3.668,- bruto per maand, afhankelijk van ervaring, plus een goede pensioenregeling en vakantiegeld
 • Een gloednieuwe MacBook Pro, beeldscherm en andere accessoires die voor jou de ideale werksituatie creëren
 • Een rustige eigen werkplek op ons kantoor, maar als je een deel van je tijd liever ergens anders werkt kan dat natuurlijk ook
 • Het leukste team in het leukste kantoor in een oude Hostiebakkerij in het centrum van Amsterdam
 • De beste koffie en elke dag een uitgebreide gratis lunch
 • Veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en dingen te maken die je tof vindt
 • En natuurlijk een Cinevillepas, waarmee je door het hele land naar de beste films in de leukste bioscopen kan

Overtuigd?
Reageer dan via de solliciteer-knop naar het sollicitatieformulier.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.